Au răsunat toacele la Giroc! Festivalul „În glas de toacă” a ajuns la a XI-a ediţie

Festivalul “În glas de toacă”, ajuns la cea de-a zecea ediție, a devenit deja o tradiție pentru locuitorii județului Timiș.

CITEŞTE ŞI: S-a decis! Social democrații rămân în clădirea de pe malul Begăi, însă nu pentru mult timp

Festivalul a debutat, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, cu Slujba Deniei, oficiată de un sobor de preoți.

În continuare, credincioșii și tinerii din Parohia Giroc, îmbrăcați în costume populare, au pornit, în alai și în sunetul toacei, spre grădina de vară a căminului cultural din Giroc, unde primăria a pregătit un număr de 33 de toace, după anii Mântuitorului petrecuţi pe pământ.

Manifestarea a fost deschisă de către primarul comunei Giroc, Ionel Toma, care a vorbit despre importanța organizării unui astfel de festival. La ediția din acest an au participat grupuri de tineri, precum și membrii Ansamblului Ghiocelul din Giroc.

CITEŞTE ŞI: Se scumpesc biletele de transport în comun! Cât vom plăti pentru o călătorie?

Prin acest festival, organizatorii urmăresc continuarea tradiţiilor de Sfintele Paşti şi transmiterea lor, prin Biserică, generaţiilor viitoare de creștini.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Probleme cu apa din cauza caniculei! Presiune scăzută în mai multe localități din Timiș

Din cauza consumului excesiv de apă datorat perioadei caniculare, în localitățile Criciova, Cireșu și Jdioara se înregistrează o presiune scăzută și este posibil ca acestea să rămână fără apă. Autoritățile atrag atenția că utilizarea apei din rețeaua publică pentru udatul grădinilor și a zonelor verzi este interzisă. Conform normelor în vigoare, necesarul de apă pentru […]
primaria tm

Primăria Timişoara se digitalizează! O actriţă, implicată în procesul de tehnologizare

Începând de luni, 4 iulie, vechea centrală analogică a Primăriei Timișoara va intra în pensie și va fi înlocuită de o centrală digitală nou-nouță. Vocea care îi va ajuta pe timișoreni să obțină informațiile de care au nevoie sau să intre în legătură cu anumite departamente și direcții îi aparține cunoscutei actrițe timișorene Olga Török. […]

Arme furate dintr-o locuinţă! Hoţii au dat atacul de patru ori la rând, la aceeaşi adresă

Doi indivizi de 29, respectiv 30 de ani, au fost prinşi în fralgrant, în timp ce încercau să pătrundă pe o proprietate privată. S-a întâmplat azi-noapte, în Făget, iar atacatorii nu erau la prima lovitură de acest gen.În alte trei nopţi au intrat prin efracţie, în aceeaşi locuinţă de pe strada Gheorghe Doja, de unde […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.