Străzile din Timișoara, împânzite de copii care cerșesc. Ce măsuri iau autoritățile?

Polițiștii locali au acționat zilele trecute, pe raza orașului, pentru a depista persoanele fără adăpost și pe cele care apelează la mila publică.

Totodată, depistarea minorilor care sunt trimiși la cerșit de părinți a reprezentat una dintre prioritățile oamenilor legii.

Astfel, polițiștii au găsit lăsați nesupravegheați, un băiat de 6 ani și o fată de 10 ani, care cerșeau de la comercianții din Piața Verde.

CITEȘTE ȘI: “Ready Player One”, o nouă capodoperă SF de la Steven Spielberg, în Cinema Shopping City Timişoara!

La scurt timp, în apropiere, au fost depistați și părinții acestora, care s-au ales cu amenzi.

De asemenea, săptămânile trecute, alți cinci minori au fost depistați, împreună cu părinții lor, la cerșit, în Piața Mocioni.

De la începutul acestui an, din numărul total de 213 persoane fără adăpost sau care cerșesc, depistate pe raza municipiului Timișoara de polițiștii locali, 23 sunt minori.

CITEȘTE ȘI: Trei poliţişti, în mijlocul unui scandal de proporţii! Sunt acuzaţi că au bătut un copil până l-au băgat în spital

Polițiștii locali iau de fiecare dată măsurile legale de predare a acestora către serviciile sociale pentru reglementarea situației lor.

Amenzile pentru părinții care nu iau măsurile necesare pentru a-i împiedica pe minorii de până la 16 ani de la cerșetorie, vagabontaj sau prostituție, sunt cuprinse între 100 și 500 de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.