S-a reînnoit protocolul de colaboare între judeţul Timiş şi raionul Nisporeni din Republica Moldova!

Județul Timiș și raionul Nisporeni vor colabora pentru a implementa mai multe proiecte împreună de acum înainte. 

Mai exact, astăzi, la Timişoara a avut loc semnarea unei înțelegeri de cooperare între județul Timiș și raionul Nisporeni din Republica Moldova.

CITEŞTE ŞI: Copiii cu care Timişul se mândreşte! Au obţinut 30 de medalii la Campionatele Naţionale Şcolare

Acest protocol de colaborare între județul Timiș și raionul Nisporeni vizează stabilirea și dezvoltarea de relații de colaborare bilaterală în următoarele domenii: administrație publică locală, economie, învățământ, cultură, turism și sport, tineret, sănătate și asistență socială.

Astfel, județul Timiș și raionul Nisporeni au convenit: să organizeze, în parteneriat, întâlniri, schimburi de experienţă şi informaţii, manifestări dedicate zilelor naţionale ale României şi Republicii Moldova; să sprijine crearea unor societăţi comerciale mixte; să colaboreze în vederea implementării unor proiecte de investiţie de interes comun și stabilirii de relaţii de cooperare între asociaţii patronale ale oamenilor de afaceri, în scopul organizării periodice a unor expoziţii și târguri; să organizeze manifestări culturale în localităţile din Timiș şi Nisporeni, în cadrul cărora se va pune un accent deosebit pe promovarea valorilor autentice tradiționale; să promoveze potenţialul turistic al celor două unităţi administrativ-teritoriale; să încurajeze colaborarea activă şi schimbul de experienţă în domeniul tineretului prin: organizarea de tabere de vară pentru copii şi adolescenţi și prin schimb de informaţii pe teme de tineret; să implementeze proiecte domeniul protecţiei sociale și al învățământului.

Acest acord de parteneriat între raionul Nisporeni şi judeţul Timiş a fost îmbunătățit față de anul 2014, când a fost semnat pentru prima dată de domnul președinte al consiliului județean Titu Bojin. Spun asta pentru că protocolul respectiv priveşte mai multe arii de colaborare, de parteneriat. Dorim intensificarea relațiilor între județul Timiș și raionul Nisporeni. Spre exemplu vrem să punem la dispoziție taberele din județul Timiș pentru a fi utilizate de către copiii din raionul Nisporeni, ceea ce înseamnă o cunoaștere mai bună a județului Timiș de către frații noștri de peste Prut. Cred că este de bun augur semnarea acestui parteneriat, vrem să demarăm proiecte comune și sper ca în viitorul apropiat aceste proiecte să prindă contur și să ne putem bucura de ele. Costurile participării  copiilor în tabără va fi suportată de către judeţul Timiş”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

nisporeni 4 1

La rândul său, președintele Consiliului Raional Nisporeni, Ghenadie Verdeș, a subliniat că „Județul Timiș reprezintă pentru noi un model de promovare a valorilor culturale și educaționale. Vă mulțumesc pentru deschiderea și pentru oportunitățile oferite. Relațiile de înfrățire stabilite între noi în urmă cu câțiva ani au format rădăcini, sunt rezistente în timp, iar azi lărgim aria de colaborareReînnnoirea acestui parteneriat este foarte important pentru raionul Nisporeni, pentru că ne deschide noi oportunităţi. Ne propunem să iniţiem mai multe proiecte, avem deja şi baza legală pentru aceste lucru, vom vneni cu propuneri care ulterior vor fi discutate în Consiliul Judeţean, noi avem o comunicare foarte bună şi vom discuta înainte şi sper ca cele două comunităţi, prin implementarea mai multor proiecte să fim mai aproape, atât Republica Moldova cât şi România să fie o ţară, pentru că suntem o ţară, suntem un neam şi cred că acest lucru ni-l dorim cu toţii”. 

CITEŞTE ŞI: ALTCVA te cheamă la “Revedere”, o petrecere cu muzică electronică

Raionul Nisporeni este în centrul Republici Moldova. Populația raionului este de 65.000 de locuitori, 23 de primării cu 39 de localități.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.