Polițiști de frontieră, anchetați de DIICOT! Sunt acuzați că ar fi luat bani de la o grupare ce transporta migranți

Percheziții de amploare, în 18 locuințe din vestul țării! Printre persoanele cercetate se numără și mai mulți polițiști de frontieră.

În urma descinderilor, nouă persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Astfel, începând cu luna martie 2017 până la sfârșitul lunii iunie 2017, cetățeanul pakistanez AHMAD KHAN SAEED și inculpatul TIMIȘ ISTRATE, în calitate de lideri, au iniţiat şi constituit pe teritoriul României,  împreună cu suspectul B. L. V., în calitate de membru executant, un grup infracţional organizat sprijinit pe teritoriul României de cel puțin 15 alte persoane (cetățeni români).

CITEȘTE ȘI: Telefoane, portofele cu bani și acte, găsite în piețele din Timișoara. Polițiștii le-au înapoiat proprietarilor

Membrii grupului transportau migranți pe ruta Bulgaria/Serbia/Cipru – România – Ungaria – Austria – Germania/Italia/Slovenia.

Grupul infracțional a transferat, transportat și adăpostit, în județele Timiș și Arad, un număr de cel puțin 111 migranți, pentru a-i trece ulterior granița în mod ilegal. Majoritatea migranților transportați erau irakieni, sirieni, afgani, indieni și pakistanezi, intrați ilegal în România și solicitanți de azil.

Mai mult decât atât, grupul infracțional era sprijinit de mai mulți polițiști de la frontiera Nădlac care, în schimbul banilor, nu îi mai controlau la vamă.

“A mai rezulat că lucrători de poliţie din cadrul cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au acceptat din partea liderilor grupului infracţional organizat promisiunea primirii unor sume de bani/primirea unor sume de bani, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu. În cauză există suspiciuni cu privire la faptul că liderii grupului infracţional organizat au promis şi dat sume de bani lucrătorilor de poliţie din cadrul cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu, în scopul de a nu fi controlate mijloacele de transport (controlate de către liderii grupului infracţional organizat şi în interiorul cărora se află persoane – cetăţeni străini – care doresc să ajungă ilegal în spaţiul Schengen) ce se prezintă în punctul de frontieră astfel încât să fie permisă trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României către Ungaria”, se arată într-un comuncat al DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Euforici de sărbători! Şase tineri, prinşi cu droguri de poliţiştii locali!

Pentru destructurarea grupului infracţional organizat s-a constituit o echipă comună de anchetă între  autorităţile judiciare din Romania, Austria şi Slovenia.

Perchezițiile domiciliare au fost organizate în județele Timiș, Arad, Bihor și Maramureș.

Totodată, au fost efectuate cinci percheziții și pe teritoriul Austriei, fiind reținut și ulterior arestat cetățeanul pakistanez.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.