Nume noi la Revolution Festival! Unicul Mortiis urcă pe scenele din Timișoara

Se apropie Revolution Festival, și, odată cu el, apar artiști noi, ce vor urca pe scenele de la Muzeul Satului.

Mortiis apare la Xtreme zone și aduce, pe sunete ca de tobă, ușoare și pulsatile, un orizont întunecat.

Håvard Ellefsen este unul dintre pionierii dark ambient și dungeon synth-ului norvegian, încă din anii ’90. Pornit inițial ca un proiect solo, al lui Håvard, Mortiis a devenit o formație care-i includea la un moment dat și pe Levi Gawron (la chitare, compoziție, mixing și bass) și Tim Van Horn (la tobe). Håvard a devenit o față ușor de recunoscut a goth-ului, datorită machiajului bizar de elf, pe care l-a folosit încă de la începuturile proiectului.

CITEȘTE ȘI: Accident cumplit! Un om a murit pe loc! Se intervine cu elicopterul SMURD

„Nu vreau doar să concertez albumul așa cum l-am conceput în 1994, dar aș vrea să-l dezgrop din 1994 și să-l trag cu mine în lumina lumii actuale, păstrând atmosfera sunetului original”, a transmis Mortiis.

Renunțând la heavy metal, Håvard s-a dedicat pentru a compune soundtrack-uri ciudate și melancolice. A scos pe cont propriu o casetă, după care Malicious Records, o casă de discuri nemțească, i-a scos primul LP. Pe măsură ce timpul trecea, cunoscuta companie elvețiană Cold Meat Industry l-a „răpit”, pentru a-i propulsa cariera.

CITEȘTE ȘI: Traficanți de droguri, săltați de mascați! Un jandarm din vestul țării, șeful rețelei

Mortiis a scos și la propria casă de discuri, Dark Dungeon Music. Acolo au apărut numeroase proiecte secundare ale sale, precum Vond, Fata Morgana și Cântecele Diavolului. În 1999, a părăsit subit Cold Meat Industry și a semnat un contract cu label-ul britanic Earache, care i-a scos “The Stargate”.

Mortiis va fi prezent la R:EVOL:UTION Festival, eveniment ce are loc între 31 mai și 2 iunie la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, alături de 1000mods, Armageddon, Avven, Bombarder, Dishumanity, Dordeduh, Downstroy, Fast as We Go Far, Groteska, Hill, Nemesis, Satori Junk, Sputnik, The Hellfreaks, The Moon and the Nightspirit, Transceatla, Trash Union, Umbra, Wolfram, Words that Burn și mulți alții.

Bilete pe trei zile sunt disponibile la 169 de lei sau la 189 de lei, cu camping inclus și se găsesc pe eventim.ro și iabilet.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.