Moment inedit, la Festivalul Medieval de la Timişoara! Poţi fi parte a evenimentului şi să câştigi unul dintre premiile puse în joc

Reprezentanţii Muzeului Naţional al Banatului din Timişoara te invită să participi activ, la Festivalul Medieval care va avea loc în acest final de săptămână.

La eveniment vor fi, pe lângă momentele de reconstituire istorică, concursuri inedite dar și un bal mascat care să apropie și mai mult publicul de lumea recreată a Evului Mediu.

Spectatorii sunt invitați așadar nu doar să vadă baluri ale castelanilor, spectacole de muzică și dans ale menestrelilor, ci să participe ca protagoniști, purtând costume proprii de inspirație medievală și mai ales măști pentru marele bal mascat de sâmbătă, organizat în cadrul festivalului.

Premii vor fi acordate pentru cele mai inspirate costume și măști din public.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Haosul din Lugoj, explicat de fostul preşedinte CJT, Călin Dobra

Festivalurile medievale aduc întotdeauna scene de luptă, înfruntări între războinici, lupte reale după regulile HMB sau recreeri ale marilor bătălii medievale.

De data asta, aceste momente vor fi completate, la FMCH 2022, de un turnir cavaleresc cu lănci, organizat după regulile medievale ale înfruntărilor de acest gen – călare, în armură completă în arena de turnir, izbindu-se cu lăncile în plin galop.

Timișoara intră astfel pe lista foarte scurtă a orașelor cu festival medieval care organizează o astfel de competiție.

“Taberele grupurilor de reconstituire istorică sunt vizitate mereu de public la festivalurile medievale. Acum, fiecare grup va participa la un mare scenariu în care sunt antrenați cei mai aventurieri vizitatori. Ei vor putea participa la un concurs de căutat indicii și piste pentru a obține râvnita comoară, se vor organiza în echipe și vor începe o aventură organizată după un format original, care le va oferi o experiență inedită”, transmit organizatorii.

Şi cum darul cel mai potrivit pentru un războinic este o armă, învingătorul turneului de lupte medievale va primi un astfel de cadou.

Este vorba despre o armă specială, realizată de un cunoscut făurar timişorean, Fiare din Beci, care va aduce la Festival şi o interesantă prezentare de săbii și spade autentice.

De asemenea, un cuțit făurit după caracteristicile unei piese originale, descoperită de arheologi, va fi oferit de Fiare din Beci celui sau celei care va câștiga concursul de costume medievale pentru public.

CITEŞTE ŞI: Polițiștii locali timișoreni s-au antrenat cu instructorul israelian Koby Hazan! Au exersat tehnici de autoapărare cu sau fără arme

Festivalul Medieval al Castelului Huniade aduce în acest an la Timișoara tot fastul lumii castelanilor apuseni, dar și imaginea războaielor medievale sau a întrecerilor cavalerești.

De asemenea, lumea Orientului otoman sau cea a călăreților nomazi, jocurile și antrenamentele oamenilor stepei, obiceiurile vieții civile, vânătoarea, meșteșugurile, toate vor putea fi văzute în cadrul acestui eveniment.

Iar trupele de muzicieni și de teatru pirotehnic vor anima cum se cuvine serile de festival.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.