Polițiștii locali timișoreni s-au antrenat cu instructorul israelian Koby Hazan! Au exersat tehnici de autoapărare cu sau fără arme

Polițiștii locali timișoreni au avut ocazia, timp de două zile să participe la un stagiu de pregătire cu specific krav maga, care a avut drept scop formarea și dezvoltarea deprinderilor necesare în domeniul autoapărării. Seminarul s-a desfășurat sub atenta supraveghere a instructorului israelian Hazan Koby, acesta având o experiență de peste 37 de ani în domeniu.

În cadrul stagiului de pregătire, pe parcursul celor trei antrenamente intense, au fost prezentate, discutate și efectuate tehnici de autoapărare cu sau fără arme, presupunându-se prezența unuia sau mai multor atacatori. Pe scurt, utilizarea armelor a constat în tehnici de atac și autoapărare cu baston scurt (tehnici civile, dar și utilizate în sistemul militar), cuțit și pistol. Antrenamentele au inclus pregătire tactică, accentul fiind pus pe tehnici specifice poliției, și mijloace de folosire cât mai eficientă a diverselor obiecte ce ne stau la dispoziție în mod obișnuit pentru autoapărare.

La sesiunile de antrenament au fost invitate și celelalte structuri din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara, polițiști de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră și de la Penitenciarul Timișoara, acestea răspunzând la invitație și desemnând câte trei luptători din cadrul structurilor speciale de intervenție.

Scopul acestor sesiuni de antrenament în comun este crearea unui set unitar de reguli tactice și stabilirea unor moduri similare de acțiune în diferite situații, având în vedere faptul că se execută numeroase misiuni în cooperare mai ales pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la manifestări cu public numeros.

Koby Hazan, fost polițist în Israel, nu este pentru prima dată la Timișoara, el efectuând stagii de pregătire cu polițiștii locali și în urmă cu trei ani.

Koby Hazan a efectuat de-a lungul timpului antrenamente cu cadre ale Marinei Franceze, ale Legiunii Străine, cu unitățile speciale din Statele Unite ale Americii, Argentina, Chile, Brazilia, Serbia, Ungaria.

De menționat că Direcția Poliția Locală Timișoara va continua să organizeze astfel de stagii de pregătire și pe alte paliere ale pregătirii specifice muncii polițienești.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.