CCIA Timiș a lansat proiectul SIA Vest – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale!

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a lansat astăzi un nou proiect – SIA Vest, finanțat din fonduri europene.

CITEȘTE ȘI: Percheziții în Timișoara și Lugoj la patru firme! Ce caută anchetatorii?

Scopul proiectului este stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.

Este vorba despre un proiect de dezvoltare a resurselor umane, un proiect finanțat prin programul Operațional Capital Uman. După nume deja ne dăm seama că ne gândim la oameni și anume creșterea ocupării persoanelor din regiunea de vest. Ne adresăm aici atât tinerilor, cât și persoanelor până la 64 de ani, deci între 18 și 64 de ani, oferindu-le atât cursuri de competențe antreprenoriale, necesare pentru formațiile de bază în demararea afacerii, pregătirea planului de afaceri și inițierea activităților, dar, deosebit față de celelalte proiecte pe care le-am avut până acum, oferim și finanțare pentru dezvoltarea acestor activități start up-uri. Și anume, începând de la început, de la înființare până la achiziții, angajare, dezvoltare, investiție, măsura maxim 40.000 de euro pentru fiecare start-up. Aici avem deja și niște cifre, susținem participarea gratuită la cursurile de competență antreprenorială pentru minim 360 de persoane, care ulterior pot participa la concursuri de planul de afaceri, dintre care vor fi selecționate 44 de persoane, ce vor primi finanțare și vor fi susținute în dezvoltarea activității”, spune Daiana Buzatu, manager de proiect.

cciat 3

Valoarea totală a proiectului este de 10.431.853.99 lei. Valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 10.350.863.88 lei.

Proiectul se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest.

Beneficii pentru participanți:

– Informații pentru înscrierea în grupul țintă al proiectului;

– Posibilitatea participării la cursul de  competențe antreprenoriale acreditat A.N.C.; 

– Posibilitatea participării la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia 44 afaceri vor fi finanțate cu  135.377,67 lei sau 177.340,00 lei.

CITEȘTE ȘI: Zeci de șoferi de tir, arși la buzunare. Ce nereguli au făcut?

Participarea este gratuită, toate costurile fiind suportate prin proiect.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.