Atenţie! Încep controale de la Aquatim! Ce verifică angajaţii Regiei de apă şi canal?

De astăzi, echipele Aquatim încep un amplu proces de verificare a branșamentelor în mai multe localități din județul Timiș.

Această acțiune are loc ca urmare atât a sesizărilor venite din partea populației, cât și a neconcordanțelor apărute între cantitățile de apă declarate și cele reale.

De-a lungul timpului s-au depistat mai multe cazuri în care unii utilizatori au apelat la metode ilegale, încercând să ocolească contorul societății pentru a nu înregistra consumul real de apă potabilă.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii locali din Timişoara, la o grădiniţă din oraş! Cum i-au primit copiii?

“Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea rețea, reprezentanții Aquatim S.A. reamintesc că o asemenea intervenție constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.  Consecințele furtului de apă realizat prin branșamente ilegale sunt serioase, și se văd la nivelul întregii comunități, prin modificarea funcționării corecte a sistemului (supra-solicitarea conductelor, scăderea presiunii în rețea) și creșterea pierderilor fictive de apă (plata acestor consumuri se face de către ceilalți consumatori)”, transmite Aquatim.

În perioadele caniculare, aceste probleme se văd cel mai bine, deoarece consumul de apă este crescut și din cauza persoanelor care folosesc apa de la rețea pentru udatul grădinilor.

Pentru posesorii de grădini există și alte soluții, la îndemână, pe care Aquatim S.A. le recomandă. Una e instalarea în gospodărie a unor bazine de captare a apei de ploaie și folosirea acesteia.

O alta e forarea de puțuri de mică adâncime. Ca exemplu, folosind o pompă acționată de un motor de 1 kW, costul cu energia electrică folosită pentru un metru cub de apă extrasă e de șapte ori mai mic decât costul unui metru cub de apă potabilă.

CITEŞTE ŞI: S-au afișat rezultatele la Bac! Nicio medie de 10 în Timiş

Aquatim atrage atenția asupra faptului că menținerea rezervelor de apă potabilă și a unei presiuni adecvate în rețea sunt esențiale și pentru protecția împotriva incendiilor.

Practicile ilegale și consumul exagerat pun în pericol întreaga comunitate, pe când printr-un consum rațional și cinstit, apa va fi acolo când vom avea nevoie de ea, chiar și pe perioade de secetă. 


Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.