Ajutor! Am fost răpită şi sechestrată! Apelul care a pus pe jar poliţiştii

S-a dat alarma, la 112, după ce o copilă a cerut ajutorul Poliţiei, anunţând că a fost răpită de pe stradă, de un bărcat care purta o mască.

Disperată, fata le-a spus oamenilor legii că incidentul s-a petrecut în zona Nera din Reşiţa şi că individul a dus-o într-o casă din oraş.

CITEŞTE ŞI: Parada LGBT, la Timişoara! Evenimentul dă peste cap traficul rutier!

Imediat, forţele de intervenţie s-au apucat de verificări pentru identificarea copilei, dar şi de căutări pentru găsirea ei.

“Totodată, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal”, transmite IPJ Caraş-Severin.

După câteva ore de căutări, echipajele de poliție care făceau verificări în teren au identificat o minoră de 14 ani, din Reșița, care a povestit că totul a fost o farsă pusă la cale de ea şi două prietene.

Fata le-a predate oamenilor legii telefonul și cartela de pe care au fost efectuate cele două apeluri 112 sperând că scapă uşor.

“Polițiștii și celelalte structuri implicate au desfășurat multiple activități, au angrenat resurse și au implicat instituții și o parte a comunității. Astfel de fapte sunt de natură să aducă prejudicii foarte grave la nivelul societății și tulburări ale siguranței publice, atât prin natura și amploarea forțelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare și contracarare (Poliția Română, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Parchet), cât și prin stările de temere generate în rândul cetățenilor, atât cei direct afectați, aflați în locurile respective cât și întreaga comunitate”, mai anunţă IPJ Caraş-Severin.

Pentru astfel de glume, apelantul este amendat cu până la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

CITEŞTE ŞI: În pragul falimentului, administratorul Colterm anunţă cum se pregăteşte pentru iarnă

Reamintim tuturor că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol. În timp ce operatorul și echipajele din teren se ocupă de un apel non-urgent, persoane care au într-adevăr nevoie de ajutor sunt obligate să aștepte nejustificat!”, transmite IPJ Caraş-Severin.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentarii (2)

  • In bucuresti daca suni la 112 politia vine dupa 15 minute. Mai usor cu: persoanele care într-adevăr au nevoie de ajutor sunt obligate să aștepte nejustificat!

    Si vedeti ca e gresit comunicatul IPJ Caraş-Severin. ” persoane care are într-adevăr au nevoie de ajutor sunt obligate să aștepte nejustificat!” => se vede ca toate bancurile cu politisti sunt reale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.