Ziua copiilor născuți și crescuți din inimă! DGASPC Timiș marchează astăzi Ziua Națională a Adopției și se mândrește cu faptul că 282 de copii se află în diferite etape ale adopţiei

2 iunie este Ziua Națională a Adopției, iar la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Timiș, în acest an, s-au făcut demersuri pentru 282 de adopții.

În judeţul Timiş sunt, în prezent, 293 de copii adoptabili, iar 282 de copii se află în diferite etape ale adopţiei (potrivire iniţială, potrivire practică, încredinţare în vederea adopţiei, monitorizare postadopţie), fiind doar o chestiune de timp până când copiii vor purta același nume cu al noilor părinți.

„Ziua de 2 iunie este cea a copiilor născuţi şi crescuţi în inimă, a copiilor care îşi întȃlnesc părinţii altfel, fiind mult doriţi şi aşteptaţi cu nerăbdare de aceştia. Sperăm că, în contextul recent al modificării legislaţiei adopţiei, care a venit cu mai multe oportunităţi pentru persoanele care doresc să adopte un copil, să reuşim să identificăm o familie pentru fiecare copil adoptabil,să aducem o bucurie şi o casă care să fie acasă pentru cȃt mai mulţi copii”, spune Elena-Carmen Apostol, Director General DGASPC Timiş.

Reprezentanții DGASCP speră că numărul adopțiilor va continua să crească și că vor reuși să ofere fiecărui copil adoptabil o familie în care să crească înconjurat de toată dragostea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.