VIDEO: Suma uriaşă furată de o angajată a unei bănci, de la clienţi: 2,5 milioane de euro

Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă la trei adrese din judeţul Timiş, într-un dosar privind efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive informatice în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai aexact, în perioada 2010-2021, o angajată a unei agenţii bancare din Timişoara, a furat constant bani din conturile clienţilor.

CITEŞTE ŞI: Lucrările la Pasajul Solventul ar putea să fie accelerate, dacă se va obține finanțarea prin PNRR!

Se folosea de datele de indetificare ale acestora şi de dispozitivele de tip token sau digipass şi transfera diferite sume de bani.
În 11 ani, a efectuat 802 transferuri frauduloase, accesând în mod ilegal, conturile a 705 clienţi.

“De asemenea, în vederea justificării unui transfer bancar, ar fi plăsmuit un înscris, sub semnătură privată, pretins încheiat de către un client al băncii, pe care l-ar fi folosit pentru a justifica un transfer bancar de aproximativ 73.000 de lei”, transmite DIICOT.
În tot acest timp, femeia a fost ajutată de încă patru persoane, el mai probabil tot angajaţi ai băncii, care îi puneau la dispoziţie, datele conturilor unor clienţi.

În această modalitate, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 7.500 de euro, 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, două ștampile și documente.

CITEŞTE ŞI: Reacţia lui Robu, la descinderile din Primărie: DNA să vină să îi ia!

Atât suspecta care efectua transferurile cât şi cei 4 complici ai ei au fost ridicaţi şi duşi la audieri, la DIICOT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii grave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.