VIDEO: Moment istoric! Astăzi vezi primele imagini de la începuturile Universului

Telescopul James Webb, lansat pe orbită, la finalul anului trecut, a reuşit să realizeze cea mai profundă şi mai clară imagine color a Universului.

NASA a făcut publică această fotografie, care este de fapt un teaser al eveimentului care va avea loc în această după-amiază.

CITEŞTE ŞI: FOTO Cum va arăta noua galerie de artă, ce va fi amenajată într-un fragment din fosta cetate a orașului?

La ora 17:30, ora României, NASA va prezenta mai multe imagini surprinse de telescopul spaţial, în care vor putea fi observate galaxii aflate la o depărtare de aproximativ 13 miliarde de ani lumină.

Fizicianul Sandu Golcea spune că vom avea practic, imagini de după Big Bang.

“Sunt imagini de la stele şi galaxii foarte îndepărtate, care au existat la începuturile Universului. Nimeni nu le-a văzut încă. Sunt imagini care au fost aduse la formă de fotografie, dar sunt imagini compozite. Radiaţia foarte slabă, după atâta vreme de la emisia acelei radiaţii luminoase până ajunge la telescop… a trecut foarte mult timp. Radiaţia care ajunge pe telescop este foarte slabă. Doar înalta tehnologie şi sistemul de oglinzi care focalizează toată această radiaţie primită face ca ea să poată fi detectată de alte aparate electronice şi transformată, pentru noi, în imagini”, a explicat prof. dr. Sandu Golcea, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru, realizată de Dan Radosav.

Imaginea-teaser, care a fost deja făcută prezentată de NASA, într-o conferinţă susţinută la Casa Albă, este rezultatul a 72 de expuneri într-un interval de 32 de ore.

CITEŞTE ŞI: Se întrerupe apa, în Tormac! Aquatim face lucrări de mentenanţă la foraj

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii grave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.