VIDEO: Infernul din Grecia, în care sunt pompierii români!

Este o luptă contracronometru dusă în aceste zile de pompierii care încearcă să stingă incendiile devastatoare din Portugalia, Spania, Grecia, Marea Britanie sau Spania.

Flăcările uriaşe mistuie în continuare, sute de mii de hectare de teren, în special în zone împădurite, şi ameninţă să se extindă la casele localnicilor.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ în România! Premierul instituie Celula de criză!

Zeci de pompieri din România, sunt de mai bine de o săptămână în Grecia, unde ajută la lichidarea incendiilor.

“Încă de ieri și pe tot parcursul nopții, membrii modului național de stins incendii de pădure au acționat în sprijinul autorităților elene și a comunităților afectate, pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona Penteli, din Nord-Estul Atenei. În condiții extreme generate de vântul puternic și temperaturi ridicate, colegii noștri au reușit protejarea și stingerea flăcărilor care amenințau aproximativ 50 de locuințe”, transmite IGSU.

Totodată, echipajele au asigurat protejarea și stingerea focarelor extinse pe versanții din împrejurimi și care au cuprins o suprafață de peste 10 km pătrați.

Misiunile vor continua, prioritară fiind protejarea persoanelor și locuințelor aflate în calea flăcărilor.

“Toate misiunile sunt efectuate sub coordonarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate, care stabilește zonele de intervenție ale modulului național specializat de stins incendii. Mult succes dragi colegi și sincere aprecieri pentru efortul depus!”, transmite IGSU.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de caniculă, în Timiş, în acest weekend! Temperaturile vor ajunge şi la 40 de grade!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.