Veste mult așteptată de șoferi! Primăria a deschis circulația pe un sector nou al Inelului IV, care leagă Calea Sever Bocu de Muzeul Satului!

Astăzi a fost deschisă circulația rutieră pe strada Măcin – Constructorilor, cu racord la strada Demetriade, un proiect blocat de peste 5 ani și reluat anul trecut. Acest sector de drum este parte a inelului IV și leagă Calea Sever Bocu de Muzeul Satului Bănățean, fiind o  legătură complet nouă între nordul și nord-estul orașului.

Drumul cu o lungime de 2,23 km are două benzi, câte una pe sens, piste de biciclete, la nivel separat cu trotuarul și trotuar pe secțiunea rezidențială. Există, de asemenea, un gard separator pentru Pădurea Verde. Zona a fost asanată și au fost desființate depozitele clandestine de deșeuri. Pentru prima dată, accesul pietonilor este posibil în zonă, în condiții de siguranță.

Inelul 4 reprezintă una dintre marile provocări, dar și una dintre marile oportunități pentru mobilitatea timișoreană și interconectarea periurbanului. Închiderea Inelului 4 Nord va rezolva o parte a traficului care vine din Dumbrăvița și aglomerația de pe Sever Bocu. Alt tronson pe care l-am dat în folosință este extinderea la patru benzi a străzii Grigore Alexandrescu, șantier care a stat, de asemenea, blocat din cauza greșelilor de proiectare. Acolo am aplicat și penalități de 1,5 milioane de lei constructorului. Lucrăm și la documentația pentru completarea Inelului 4 Nord, legătura dintre Sever Bocu și Grigore Alexandrescu, prin strada Armoniei și la documentația pentru Inelul 4 Est, care va lega Pădurea Verde de Calea Buziașului, la sensul giratoriu de la AEM. Scoaterea traficului greu din oraș sau mutarea lui pe acest inel este unul dintre obiectivele noastre pe următorii ani. Reducem astfel traficul, poluarea și asigurăm conectivitate„, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea contractului de execuție este de 7,59 milioane de lei (TVA inclus). Lucrarea a fost executată de compania municipală SDM.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Probleme cu apa din cauza caniculei! Presiune scăzută în mai multe localități din Timiș

Din cauza consumului excesiv de apă datorat perioadei caniculare, în localitățile Criciova, Cireșu și Jdioara se înregistrează o presiune scăzută și este posibil ca acestea să rămână fără apă. Autoritățile atrag atenția că utilizarea apei din rețeaua publică pentru udatul grădinilor și a zonelor verzi este interzisă. Conform normelor în vigoare, necesarul de apă pentru […]
primaria tm

Primăria Timişoara se digitalizează! O actriţă, implicată în procesul de tehnologizare

Începând de luni, 4 iulie, vechea centrală analogică a Primăriei Timișoara va intra în pensie și va fi înlocuită de o centrală digitală nou-nouță. Vocea care îi va ajuta pe timișoreni să obțină informațiile de care au nevoie sau să intre în legătură cu anumite departamente și direcții îi aparține cunoscutei actrițe timișorene Olga Török. […]

Arme furate dintr-o locuinţă! Hoţii au dat atacul de patru ori la rând, la aceeaşi adresă

Doi indivizi de 29, respectiv 30 de ani, au fost prinşi în fralgrant, în timp ce încercau să pătrundă pe o proprietate privată. S-a întâmplat azi-noapte, în Făget, iar atacatorii nu erau la prima lovitură de acest gen.În alte trei nopţi au intrat prin efracţie, în aceeaşi locuinţă de pe strada Gheorghe Doja, de unde […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.