Timişorenii certaţi cu bunul simţ transformă oraşul într-o groapă de gunoi! Au fost descoperite sute de rampe clandestine

Aruncarea gunoiului la întâmplare pare a fi una dintre îndeletnicirile de care timişorenii nu pot fi dezvăţaţi prea uşor.

O demonstrează numărul mare al amenzilor date celor care au fost prinşi în fapt, depozitând deşeuri în zone în acre acest lucru nu este permis.

CITEŞTE ŞI: Oportunităţi de finanţare şi garantare a proiectelor de investiţii pentru IMM-uri!

Numai de la începutul acestui an, Poliţia Locală a dat peste 600 de sancţiuni şi de asemenea a descoperit 300 de rampe clandestine, toate fiind curăţate apoi, de angajaţii Retim.

Problema este cu atât mai mare cu cât cetăţenii care aruncă gunoiul la întâmplare nu renunţă la acest obicei nici măcar pe perioada curăţeniei de primăvară, al cărei start a fost dat deja de societatea de salubritate a oraşului.

“Polițiștii locali s-au deplasat ieri pe străzile unde s-a efectuat curățenia și au împărțit un număr de 71 de notificări cetățenilor și asociațiilor de locatari din zonele C. Bogdăneștilor, Hașdeu, Dunărea, Cetății, Ronaț, Livezilor, Roșiori, C.A. Rosetti, Gr. Ureche, Pictor Th. Aman, Gr. Alexandrescu, Veronica Micle, Cireșului. Notificările conțin, pe lângă prevederile legislative, și locațiile în care se pot transporta deșeurile rezultate din amenajări interioare și reparații. Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii locali au aplicat și un număr de patru sancțiuni contravenționale de câte 1000 lei conform HCL 453/2007 unor persoane care au scos și au depozitat deșeurile pe domeniul public după ziua planificată conform graficului campaniei de curățenie de primăvară”, anunţa zilele trecute Poliția Locală Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Accident grav! Un biciclist a ajuns în comă, la spital, după ce a fost izbit de un taxi

Amenzile pentru cei care aruncă deşeurile unde apucă, pot ajunge până la 2.500 de lei, în cazul în care vorbim despre firme.

”Reamintim cetățenilor că depozitarea oricăror tipuri de deşeuri pe domeniul public după încheierea acţiunii de curăţenie de primăvară este sancţionată de către organele abilitate, în conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza municipiului Timişoara, modificată şi completată, art. 3, alin. 1, litera a), cu amendă cuprinsă între 500 – 1.000 lei, pentru persoane fizice, şi respectiv 1.000 – 2.500 lei, pentru persoane juridice”, trasnmit reprezentanții Retim.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.