Timișoara a redevenit un oraș exotic! Palmierii s-au întors pe străzile din centru

Odată cu vremea bună și căldura, arborii exotici au fost readuși pe străzile din centrul Timișoarei!

48 de palmieri împodobesc acum centrul orașului și îi redau un aer estival.

CITEȘTE ȘI: Video exclusiv! Un hoţ fură cu totul seiful dintr-un restaurant, apoi se întoarce să ia şi băutură

Este pentru al șaselea an consecutiv când Timișoara are palmieri pe două artere importante. Este vorba despre bulevardul Michelangelo și bulevardul I.C. Brătianu. Totodată, la fel ca și anul trecut, arborii au fost puși și în sensul giratoriu de la Modex.

palmieri

“Pe timpul iernii au fost depozitați în seră, unde au fost ținuți la temperaturi de 10-12 grade, au fost scoși din ghivecele mici și băgați în ghivece mai mari, de 250 de litri. S-a făcut amestecul de pământ, s-a tăiat din ei pentru a porni rădăcinile. Starea lor este foarte bună și când temperaturile au crescut, când am trecut de la iarnă la vară, i-am scos afară, i-am ținut în curte o săptămână. Avem 48 de palmieri, la fel ca și anul trecut, sunt din specia phoenix, s-a aplicat îngrășământ pentru amestecul de pământ. Săptământal vom da cu îngrășământ spațial, prin pulverizare”, a declarat pentru sursadevest.ro Andrei Drăgilă, director Horticultura.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Accident cumplit, petrecut în urmă cu puțin timp! A fost solicitat elicopterul SMURD

palmieri 1

Palmierii au fost depozitați, în iarna ce a trecut, la căldură, în serele Horticultura, astfel că starea lor este una foarte bună.

Dacă până acum timișorenii aveau doar păreri negative despre arborii exotici, acum, majoritatea dintre ei s-au obișnuit cu palmierii și spun că se bucură că au reapărut în centrul orașului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO Protest al studenţilor la Timişoara! Sunt nemulţumiţi de modificările aduse la Legea Educației

Sute de studenţi din întreaga ţară protestează la Timişoara! Tinerii sunt nemulţumiţi că nu au fost consulaţi cu privire la noile modificări aduse Legii Educaţiei în ceea ce priveşte învăţământul superior.

Timişul se topeşte! Sunt aşteptate temperaturi de 40 de grade! ANM a emis cod portocaliu de caniculă

Temperaturi de până la 40 de grade sunt aşteptate în vestul ţării! Motiv pentru care ANM a emis un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.