Speranță la viață! Cătunele izolate din vestul țării, asaltate de medicii militari

Asociația “Izolați în România”, împreună cu medicii de la Spitalul Militar din Timișoara au efectuat o acțiune de voluntariat de amploare, pentru a le aduce o bucurie în suflet locuitorilor din mai multe sate izolate din Banat.

Caravana medicală, formată din 30 de medici militari, a consultat oameni din cătunele izolate din Caraș, unde se poate ajunge doar pe o potecă sau, atunci când e vreme bună, cu o mașină de teren.

CITEȘTE ȘI: Descinderi într-o localitate din vestul țării! Doi bărbați au fost săltați de mascați

Dobraia, Ineleț, Cracu Mare, Prisacina, Tatu, Smogotin sunt localități în care medicii nu au ajuns niciodată și, totodată, cei mai mulți dintre locuitorii de aici nu au fost niciodată la doctor.

“Pentru ca medicii de la Spitalul Militar să ajungă la școala din Dobraia a fost nevoie de ajutorul primarie Cornereva care de 3 zile desface drumul forestier acoperit cu zăpadă. 15 mașini de teren ale locuitorilor din Corenereva vor urca medicii, aparatura medicală, medicamente și cadouri. Un aparat EKG, unul de măsurat glicemia vor funcționa cu curentul produs de panourile solare montate de Free Mioriţa”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook „Izolați în România”.

CITEȘTE ȘI: FOTO: S-a deschis Târgul de Paști din Timișoara!

Locuitorii izolați de lume au beneficiat de consultații cardiologice, ORL, stomatologie, oftalmologie, gastroenterologie.

De asemenea, oamenii au primit medicamente și ochelari de vedere, dar și câte un pachet de Paște, cu alimente și cozonac.

sursa foto: Facebook

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.