Sorin Grindeanu îi atacă pe cei care contestă activitatea ATCCE! Cum îi numeşte fostul premier al României?

Criticile unora dintre oamenii de cultură din Timişoara, care au ajuns să trimită chiar şi un memoriu la Bruxelles, nemulţumiţi de activitatea ATCCE, nu au rămas fără ecou.

Printre ce care sar în apărarea preşedintelui Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann, şi a echipei conduse de ea, se numără şi fostul premier al României, Sorin Grindeanu.

CITEŞTE ŞI: Tupeu maxim! Fără permis şi pe interzis! Unde voia să ajungă un oltean?

„În urmă cu un an și jumătate, Timișoara era declarată Capitală Culturală Europeană, iar această importantă realizare, trebuie să recunoaștem – fie că ne place sau nu -, îi este atribuită pe bună dreptate Simonei Neumann, dar și echipei pe care a coordonat-o. Ca într-un film cu final cunoscut, la scurt timp a apărut un cor de contestatari ai Simonei Neumann, iar vocile s-au înmulțit cu fiecare zi, răsărind personaje care ori sunt de profesie contestatari, ori le place să se audă vorbind indiferent de subiect”, a scris pe facebook, Sorin Grindeanu.

Fostul premier mai spune că cei care critică activitatea Asociaţiei ar trebui să facă contrariul: să sprijine şi să încurajeze, pentru că proiectul “Timişoara Capitală Culturală Europeană” este al tuturor locuitorilor acesui oraş.

“<<Specialiștii în cultură>> au trecut acum la nivelul următor și și-au strigat nemulțumirea la Bruxelles, luând exemplul unui fost procuror comunist care practică acest <<sport>> foarte des. Simona Neumann a devenit dușmanul numărul unu, board-ul Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 este criticat vehement și contestat, dar <<coriștii>> aruncă vorbe goale, pentru că soluții și variante nu propun”, a mai scris fostul premier al României.

CITEŞTE ŞI: Trecutul economic al Timișoarei, prezentat printr-o expoziție, la Bastionul Theresia

Reacţia lui Grindeanu vine în contextul în care ieri, mai multe personalităţi culturale şi intelectuali anunţau că au trimis o petiţie către Comisia Europeană, în care au punctat nemulţumirile pe care le au faţă de activitatea ATCCE – 2021, dar şi măsurile care trebuie luate urgent.

Articole pe aceeaşi temă: Cu jalba-n proţap, la Comisia Europeană! Cine consideră că proiectul Timişoara Capitală Culturală 2021 este în pericol?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.