Simonis îi dă peste nas lui Nica: Proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană nu e Ruga de la Dudeşti!

Împărţirea banilor pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană continuă să provoace nemulţumiri.

De această dată, cel care reacţionează este deputatul PSD, Alfred Simonis, care se declară revoltat de sumele alocate Consiliului Judeţean, condus de liberalul Alin Nica.

El consideră că banii vor fi deturnaţi şi vor ajunge la cei apropiaţi de PNL.

CITEŞTE ŞI: Se reorganizează circulația pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara! Vor fi două benzi pe sensul spre Cetății

„PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânicolau Mare, mari centre culturale conduse de primari liberali”, spune Alfred Simonis.

Deputatul PSD îi acuză pe liberali că nu sunt în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor.

Simonis consideră că Timişoara, chiar dacă este condusă de un primar USR, nu ar trebui să fie defavorizată, pentru că titlul de Capitală Culturală Europeană este al oraşului, nicidecum al judeţului.

“Îmi doresc ca domnul președinte Alin Nica să se maturizeze și să conștientizeze că politica nu e nici concurs de cântat și nici de gătit, așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești, iar dialogul politic se face după alt model decât cel de neanderthal, așa cum au fost atacurile la adresa adversarilor din ultima perioadă, încadrate în categoria grobian”, mai punctează Simonis, care îi transmite preşedintelui CJT o dovadă de fairplay.

Mai exact, Simonis spune că acceptă armistiţiul propus de acesta, cu condiţia ca banii deturnaţi din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi.

Doar că armistiţiul la care face referire deputatul PSD era pentru USR, în timp ce social-democraţilor, Nica le-a propus să stea pe margine, pentru că oricum nu sunt parte a proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană.

CITEŞTE ŞI: Investiţie uriaşă, la Timişoara! 33 de milioane de euro, pentru o clădire de birouri, la Continental

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Probleme cu apa din cauza caniculei! Presiune scăzută în mai multe localități din Timiș

Din cauza consumului excesiv de apă datorat perioadei caniculare, în localitățile Criciova, Cireșu și Jdioara se înregistrează o presiune scăzută și este posibil ca acestea să rămână fără apă. Autoritățile atrag atenția că utilizarea apei din rețeaua publică pentru udatul grădinilor și a zonelor verzi este interzisă. Conform normelor în vigoare, necesarul de apă pentru […]
primaria tm

Primăria Timişoara se digitalizează! O actriţă, implicată în procesul de tehnologizare

Începând de luni, 4 iulie, vechea centrală analogică a Primăriei Timișoara va intra în pensie și va fi înlocuită de o centrală digitală nou-nouță. Vocea care îi va ajuta pe timișoreni să obțină informațiile de care au nevoie sau să intre în legătură cu anumite departamente și direcții îi aparține cunoscutei actrițe timișorene Olga Török. […]

Arme furate dintr-o locuinţă! Hoţii au dat atacul de patru ori la rând, la aceeaşi adresă

Doi indivizi de 29, respectiv 30 de ani, au fost prinşi în fralgrant, în timp ce încercau să pătrundă pe o proprietate privată. S-a întâmplat azi-noapte, în Făget, iar atacatorii nu erau la prima lovitură de acest gen.În alte trei nopţi au intrat prin efracţie, în aceeaşi locuinţă de pe strada Gheorghe Doja, de unde […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.