Se dă startul la UVT Liberty Marathon! Timișoara, pe harta maratoanelor

Universitatea de Vest din Timișoara dă startul primului maraton organizat de o universitate din țară.

UVT Liberty Marathon va avea loc în data de 2 iunie și susține ideea de libertate și gândire, marcând astfel faptul că Timișoara a fost primul oraș liber din România.

„Am propus organizarea acestui maraton, în premieră pentru Timișoara, la această anvergură. Este și o premieră națională, atunci când o universitate poate propune organizarea unui astfel de eveniment. Ne dorim un eveniment extrem de masificat și unul de mare calitate. Suntem cunoscuți ca universitate prin promovarea activității sportive. Vrem să îl acredităm la nivel internațional acest maraton, îl dorim cu premii, cu trei distanțe specifice, urmat de un concert, cu mult dinamism, cu multă lume și bună dispoziție, și de ce nu, ulterior, să atragem cât mai mulți tineri spre sportul de masă”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Lungimile de cursă cronometrate din cadrul competiției, standard la nivel internațional, vor fi: Liberty Marathon (42 km, timp limită 6 ore. Premiul 1, în valoare de 2.500 RON, premiul 2, în valoare de 1.000 RON și premiul 3, în valoare de 600 RON), Liberty Marathon (42 km, timp limită 6 ore. Premiul 1, în valoare de 2.500 RON, premiul 2, în valoare de 1.000 RON și premiul 3, în valoare de 600 RON), Semi-maraton (21 km, timp limită 3 ore. Premiul 1, în valoare de 1.500 RON, premiul 2, în valoare de 700 RON și premiul 3, în valoare de 500 RON), Cros (8,4 km, timp limită 1 oră și 10 minute. Premiul 1, în valoare de 1.000 RON, premiul 2, în valoare de 500 RON și premiul 3, în valoare de 300 RON).

CITEȘTE ȘI: Moarte șocantă! Un tânăr de 19 ani a fost găsit fără viață, în casa iubitei sale!

Traseul se va desfășura pe o buclă cu lungimea de 4.2 km, chiar în inima Timișoarei, fiind presărat cu obiective turistice. Astfel, alergătorii vor porni din fața universității, vor trece pe la Pasajul Michelangelo, Bastion, apoi prin centrul istoric, Catedrală, Primărie, ajungând înapoi la UVT. Totodată, traseul va fi complet închis și izolat de traficul pietonilor și al vehiculelor.

Campioana olimpică, Constantina Diță, va fi, de asemenea, prezentă la acest eveniment, din dorința de a fi alături de timișoreni, mai ales că maratonul reprezintă proba ei de suflet.

În 2008, la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing, a câștigat medalia de aur la proba de maraton, devenind un simbol național al anduranței și voinței.

CITEȘTE ȘI: Băut bine, un şofer de 50 de ani a ucis un pieton! Cum s-a petrecut tragedia?

“Mă bucur să mă alătur acestui eveniment. Este proba mea de suflet, iar când mi-au propus să mă alătur acestui eveniment cu mare plăcere am acceptat și sper ca acest eveniment să crească de la an la an. Este un eveniment în care nu doar sportivii de performanță, ci și cei de masă pot să se bucure de un spectacol, de tot ce înseamnă această organizare. Este un traseu cu multe clădiri vechi, deci cu multă cultură. Eu cred în acest proiect. Sper să avem cât mai mulți participanți la start, iar eu voi fi alături de echipa UVT”, a spus Constantina Diță.

Maratonul se va încheia cu un concert, chiar în fața Universității de Vest.

Contribuția de participare pornește de la 30 RON și ajunge la 140 RON pentru înscrieri după data de 3 mai, pentru cursa principală, iar plata se poate face online.

Toate condițiile de participare, detalii despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

Două proiecte de reabilitare termică a unor blocuri din Timișoara, deblocate după mai bine de 3 ani. Încep lucrările

Municipalitatea a semnat două contracte de reabilitare termică a două blocuri din Timișoara.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.