S-a făcut lumină în cazul celor patru lucrări „dispărute” a lui Corneliu Baba, de la Muzeul de Artă!

Problema dintre Muzeul de Artă Timişoara şi Muzeul de Artă din Bucureşti s-au rezolvat!

Cel puţin asta susţine preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, care spune că apele s-au liniştit şi că tablourile „dispărute” au fost găsite.

CITEŞTE ŞI: A vrut să scoată bani de la bancomat, dar a ajuns la mâna poliţiştilor! Ce a păţit un tânăr din Timişoara?

Mai exact, Muzeul de Artă din Bucureşti a închiriat Muzeului din Timişoara 27 de tablouri semnate de Corneliu Baba încă din anul 2006, cu condiţia ca acestea să fie expuse în permanenţă. De anul trecut însă, patru dintre lucrări au ajuns într-un depozit. Este vorba despre Arlechin (1968), Toledo (1972), Spaima (1985) și Peisaj (1960). În acest context, încă din decembrie, Consiliul de Administrație al Muzeului din Bucureşti (MNAR) a decis rezilierea contractului cu Timișoara şi a cerut lucrările înapoi. Între timp MNAR a acţiont în judecată instituţia de cultură din Timişoara pentru lipsa celor patru tablouri.

Situaţia conflictuală între Muzeul de Artă Timişoara şi Muzeul de Artă Bucureşti s-a încheiat acţiunea în instanţă demarată de cei de la Bucureşti, adică a fost retrasă şi s- ajuns la o înţelegere astfel încât Muzeul de Artă să redea cele 27 de lucrări ale lui Corneliu Baba, Muzeului de Artă Bucureşti, cei care sunt proprietarii acestor lucrări pentru a participa la câteva expoziţii internaţionale, iar după aceea lucrările respective vor reveni în administrarea Muzeului de Artă Timişoara. În cadrul Muzeului de Astă avem 34 de lucrări donate de către Corneliu Baba în domeniul public al judeţului Timiş şi în administrarea Muezului de Artă. Nu este o problemă extraordinar de delicată pentru că cei care se ocupă cu reamenajarea pot să scoată aceste lucrări, să le reaşeze. Eu mă bucur că au reuşit să se înţeleagă, venim în sprijinul Muzeului de Artă de la nivel naţional, de a participa la aceste expoziţii internaţionale, după aceea vom reveni la situaţia normală”, spune preşedintele CJT, Călin Dobra.

Preşedintele CJT spune că deocamdată nu va fi tras nimeni la răspundere pentru neînţelegerea creată. Şi susţine că nu vor mai exista probleme de acest gen pe viitor.

CITEŞTE ŞI: dm drogerie markt investește din nou în Timișoara

Cred la la acest moment, în urma analizelor pe care le-am făcut şi cu corpul de control nu cred că avem vinovaţi pentru a-i trage la răspundere. Am avut o discuţie cu domnul Neumann, cred că lipsa de dialog şi comunicare cu colegii dumnealui de la Bucureşti au dus la o astfel de situaţia. Mai exact, a transmis o adresă oficială prin care a spus că cele patru lucrări sunt neidentificate fiind în depozit, un termen total neadecvat de la care a pornit tot circul şi spectacolul respectiv, ele nefiind identificate pentru că reprezentanţii Muzeului nu avea posibilitatea de a intra în depozit fiind sigilat atât timp cât a fost acţiunea în instanţă. De la acel termen „neidentificat” cei de la Bucureşti au înţeles cu nu mai există acele lucrări şi s-a ajuns la această situaţie”, mai spune Dobra.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

Lucian Mărgineanu este noul director al centrului de producție Continental Automotive din Timișoara

Lucian Mărgineanu a preluat poziția de director al fabricii Continental Automotive Timișoara, de la începutul acestei luni!

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.