Rujeola face încă o victimă! Un copil de un an din Timiș a murit în spital

O fetiță de numai un an, din județul Timiș, a murit din cauza rujeolei! Este al nouălea deces provocat de acestui virus.

În acest an, până la ora actuală au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe din țară, dintre care nouă decese, trei fiind copii sub un an.

Ultimul caz de deces este înregistrat în Timiș, la un copil de numai un an. Conform reprezentanților DSP Timiș, fetița de un an şi trei luni care a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă s-a născut cu probleme grave de sănătate şi din acest motiv nu a fost vaccinată.

Decesul micuței a fost inregistrat in urmă cu aproape două săptămâni, insă abia acum au venit rezultatele din partea Institutului Cantacuzino, care a confirmat că fetița a murit din cauza rujeolei. 

Conform Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile, cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462) Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110).  

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.