Primăria Timişoara, bună de plată, pentru că a sfidat legea! Doar că… nu are cine să o amendeze

Unde-i lege, nu-i tocmeală. Asta spune o zicală românească, însă în realitatea, lucrurile stau cu tot altfel.

O demonstrează şi cel mai recent scandal din Timişoara, în care sunt implicate Primăria Timişoara şi Episcopia Româno-Catolică.

Aceştia din urmă au renunţat la procesiunea anuală de Florii, din cauză că autorităţile locale au autorizat un eveniment sportiv, exact în zona în care credincioşii catolici trebuiau să iasă cu lumâări în mâini.

CITEŞTE ŞI: Accident cumplit pe autostrada A1! Un șofer de tir a murit în brațele medicilor

“Duminică 25 martie 2018, în solemnitatea Floriilor după calendarul romano-catolic, întregul areal dintre Str. Augustin Pacha, Piața Unirii și Str. Radu Negru au fost blocate de organizarea unei manifestări sportive, fără ca riveranii, în special instituții de cult, să fie consultate în acest sens. Din păcate, anul acesta, pentru prima dată în perioada post-decembristă, procesiunea tradițională de Florii, ce avea loc an de an între Str. Augustin Pacha nr. 4 și Domul Romano-Catolic din Piața Unirii nu a putut avea loc”, au anunţat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice.

În replică, edilul Timişoarei a precizat pentru jurnaliştii de la opiniatimişoarei.ro, că regret cele întâmplate, însă o parte din vină o poartă chiar cei de la Episcopie, pentru că nu au anunţat Primăria, cu privire la procesiunea pe care intenţionează să o organizeze.

CITEŞTE ŞI: A plătit 7.000 de euro, pentru nişte hârtii fără valoare! Cum a fost păcălit un bărbat din judeţul Timiş?

Robu este însă contrazis chiar de colegul său de partid, Sorin Predescu, şeful Direcţiei de Cultură.

Acesta a postat pe pagina lui de facebook, câteva articole de lege, din care reiese clar că în zonele cu lăcaşuri de cult, în timpul slujbelor religioase, este interzisă desfășurarea oricăror manifestări care, prin poluarea sonoră sau vizuală pe care o produc, pot impieta asupra desfășurării serviciului religios.

Este aşadar clar că reprezentanţii primăriei Timişoara au încălcat legea atunci când au autorizat un concurs de atletism, chiar în zona Domului Catolic din oraş, în timpul slujbei de Florii.

În această situaţie, legea este clară: împotriva Primăriei trebuie luate măsuri, care pot merge de la amenzi până la răspunderea civilă sau administrativă.
Numai că singura instituţie abilitată să ia astfel de măsuri, condusă de un liberal, ca şi Nicolae Robu, se limitează la a anunţa municipalitatea ce spune legea.

“O să le readucem aminte legea, printr-o adresă, prin care o să le spunem că pentru organizarea unor astfel de evenimente au nevoie de aprobări. Nu mă duc să amendez din urmă. Până una-alta, ei trebuiau să se înţeleagă cu Episcopia”, a declarat pentru sursadevest.ro, Sorin Predescu, şeful Direcţiei pentru Cultură Timiş.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.