Oportunităţi de finanţare în domeniul agricol! Cum stă judeţul Timiş la accesarea de fonduri europene?

Fermierii timişeni sau posibilii viitori investitori au fost informaţi cu privire la oportunităţiel de accesare a fondurilor europene.

CITEŞTE ŞI: Totul despre economia circulară! CCIAT organizează un worskhop pe această temă

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului a adunat toate instituţiile din domeniu, dar şi reprezentanţi ai primăriilor şi GAL-urilor din Timiş şi fermieri deopotrivă.

 „Este un eveniment organizat de universitatea noastră cu administraţia locală, administraţia centrală şi inclusiv instituţiile care sunt implicate în zona de finanţare, zona de gestionare pentru ceea ce înseamnă problematică agricolă, Direcţia Agricolă, AFIR, APIA şi primăriile  prezente. Mă bucur că am beneficiat de prezenţa celor de la Ministerul Agriculturii care au transmis un mesaj celor interesaţi pe zona aceasta, în atragerea de fonduri, şi celor care ulterior vor fi interesaţi să aplice pentru finanţarea proiectelor de interes”, spune Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

„Mă bucur că USAMVBT a reuşit să strângă sub cupola ei tot ceea ce înseamnă Ministerul Agriculturii, Camera de Comerţ, primari, fermieri, finanţatori în agricultură, iar din partea societăţii civile, cei care am adus aproape 100 de milioane de euro în această zonă, bani europeni, pentru a putea dezvolta acest domeniu am avut rugămintea ca domnul ministru să se ducă la Bucureşti cu mesajul ca banii Ministerului Agriculturii să se ducă şi să se revadă în bunăstarea populaţiei. Trebuie Minsterul să găsească formula în care să sprijine micii producători, să găsească forme de asociere şi de creare a unor brand-uri locale, astfel încât sub aceste brand-uri locale banii care vin de la minister, munca românilor, să se regăsească pe tarabe, iar în marile oraşe să se bucure cu această muncă depusă de fermieri la sat”, spune Cătălin Tiuch, preşedinte GAL.

CITEŞTE ŞI: Motivul pentru care în Timișoara nu se face dezinsecție și deratizare! Ce spune Robu?

La această întâlnire trebuia să participe şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, însă acesta nu a mai putut onora invitaţia, astfel că în locul său a trimis un secretar de stat, care a informat fermierii despre posibilităţile de finanţare şi despre modalităţile în care pot fi susţinuţi de Minister. Chiar şi aşa, Maricel Dima spune că Timişul este pe primul loc în ceea ce priveşte atragerea de fonduri, fiind lider în România.

„Judeţul Timiş, din punct de vedere al atragerii fondurilor europene la această dată este unul dintre judeţele cele mai performante. Aveţi numărul cel mai mare de GAL-uri (grupuri de acţiune locală) pe zona de lider din România la nivel judeţean, asta pune ceva, aveţi şi o suprafaţă importană agricolă comparativ cu alte judeţe. Una peste asta important este ca pe pilonul 1 banii să ajungă la timp şi au ajuns la timp, iar pe pilonul 2 lucrurile se derulează în condiţii mult mai bune, iar rezultatele sunt peşte aşteptări”, spune Maricel Floricel Dima, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii.

usab 4 1

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii grave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.