MOTIVUL pentru care nu s-a anunțat cine sunt tinerii care primesc, GRATUIT, teren pentru casă de la Primărie

De la mijlocul lunii martie nu se mai știe nimic de terenurile pe care Primăria Timișoara le oferă, gratuit, pentru tinerii care vor să-și ridice o casă.

Așadar au trecut mai bine de două luni de zile de când au fost depuse contestațiile la lista de propuneri făcută publică de Primăria Timișoara, iar tinerii care și-au depus dosarele așteaptă cu nerăbdare un răspuns.

Deocamdată, nu se știe când acesta va veni. Motivul? Primarul Nicolae Robu a solicitat Agenției Naționale de Integritate să intervină. Totul după ce printre cele 128 de persoane aflate pe lista de propuneri pentru terenuri au apărut nume ca Sanda Greblă, care este fosta consilieră personală a primarului Robu sau Cătălin Iapă, actual consilier personal al edilului. De asemenea, pe listă se află și alți angajați ai Primăriei Timișoara, dar și fiul unui consilier local. Și alesul local Grigore Grigoroiu ar fi putut beneficia de o parcelă de teren gratuită, însă acesta s-a retras pentru a nu fi în conflict de interese.

Tocmai pentru că spiritele s-au încins în societatea civilă la vederea listei, primarul a solicitat ANI să spună dacă angajații Primăriei Timișoara aveau sau nu voie să participe la concursul de dosare pentru acordarea de parcele de teren gratuite.

„Le-am solicitat celor de la ANI să vină cu un răspuns, să spună dacă e sau nu conflict de interese. Nu a venit răspunsul de la ei și de aceea noi întârziem cu prezentarea listei finale. Vreau să știu înainte de toate dacă e în regulă sau nu. Personal, cred că este, pentru că dacă nu i-am fi lăsat să-și depună dosarele am fi putut fi acuzați de discriminare”, ne-a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Astfel, până ce răspunsul de la ANI nu vine, tinerii care vor să-și construiască case pe cele 128 de parcele din zona Ovidiu Balea trebuie să aștepte. După ce răspunsul va veni și contestațiile vor fi soluționate, lista va trebui să treacă și prin Consiilul Local.

 
Tabel nominal cu persoanele propuse în vederea atribuirii de terenuri pentru construirea de locuințe conform Legii nr. 15/2003

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.