Medicul Octavian Mazilu, acuzat de luare de mită, propus pentru 30 de zile de arest

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Timişoara, chirurgul Octavian Mazilu, şi-a petrecut noaptea în arest, după ce a fost ridicat de ofiţerii DGA, sub acuzaţia de luare de mită.

Conform anchetatorilor, Mazilu, care a ocupat şi funcţia de director al Spitalului Municipal Timişoara, a primit de cel puţin 25 de ori, bani pentru efectuarea unor operaţii.

CITEŞTE ŞI: Străzi închise, pentru ruga cartierului Mehala

Medicul era de mai multă vreme în atenţia procurorilor, care i-au organizat şi un flagrant.

A fost prins chiar în timp ce lua 300 de lei mită de la o pacientă internată.

“Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată, respectiv 25 de acte materiale. În fapt, s-a reținut că, în perioada 18.03.2022-31.05.2022, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, medicul în cauză ar fi primit de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora diferite sume de bani, în lei sau euro, cuprinse între 100 de lei și 2.000 de lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Octavian Mazilu a fost dus la audieri, după care a fost reţinut pentru 24 de ore.

În această dimineaţă, el a fost dus în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare reventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

CITEŞTE ŞI: 250 de proiecte culturale primesc bani de la Consiliul Județean! Instituția a alocat peste 5,6 milioane lei pentru programul TimCultura

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.