Lucrările de înlocuire a rețelelor de termoficare, realizate în proporție de 70%!

Continuă lucrările de înlocuire a rețelelor primare și secundare de termoficare din Timișoara! Procentul de realizare a lucrărilor este de 70%, unele tronsoane fiind finalizate, iar altele în curs de execuție.

Lucrările au început efectiv în primăvara anului trecut, iar obiectivul proiectului este reabilitarea a 9.067 m rețele termice primare și a 20.095 m rețele termice secundare.

40 de bazine olimpice de apă aproape fiartă – acestea sunt pierderile pe care le eliminăm prin retehnologizarea a 29 de kilometri de rețea. Am înlocuit peste 20 de kilometri deja. Lucrările avansează susținut, chiar și cu întârzierile la furnizarea de materiale. Cea mai mare parte a conductelor trebuia să vină din Ucraina. Mai avem un proiect la care lucrăm momentan pentru a schimba încă 3 kilometri în zona centrală și în Lipovei. Toate aceste investiții susținute din fonduri europene le facem pentru a eficientiza sistemul centralizat de termoficare, un sistem care poate și trebuie să devină o alternativă reală și fiabilă la sistemul individual de termoficare, în contextul prețurilor din ce în ce mai mari la combustibili. Ne cerem scuze pentru deranjul cauzat”, transmite viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău.

Zonele de lucrări de reabilitare a traseului de rețea termică primară:

-Obiect 1 – Magistrala 2 x Dn 1000 (străzile Cercului, Miloia, Mureș, Traian Vuia până la intersecția cu str. Mareșal Averescu);

-Obiect 2 – Magistrala 2 x Dn 600, str. Traian Vuia (tronsonul cuprins între str. Mareșal Averescu și bd. L. Rebreanu);

-Obiect 3.3 – zona Universității (bd. Vasile Pârvan, str. Traian Lalescu, incinta Fac. Mecanică până la bd. M. Viteazul, str. Sf. Rozalia, str. Filaret Barbu până la intersecția cu str. V. Madgearu);

-Obiect 4.1 – zona Bucovina (străzile Bucovina, Liege, Dej );

-Obiect 4.2 – zona Baba Dochia (Piața Romanilor, str. Ștefan cel Mare, Piața Aurel Vlaicu, str. Mitropolit A.Sterca-Șuluțiu și str. Soarelui).

-Obiect 5 – zona Olimpia – Aleea F.C Ripensia.

Lucrări de reabilitare a traseului de rețea termică secundară se efectuează în zonele aferente punctelor termice: PT 82, PT69, PT88, PT63, PT10A, PT10B, PT86, PT89, PT52, PT84, PT98, PT40, PT41, PT37, PT36, PT75, PT22, PT45A, PT Păltiniș, PT21, PT 6, PT7C, PT72, PT45 si PT35.

Lucrările de retehnologizare constau în:

-lucrări termomecanice de înlocuire a conductelor (tur-retur) amplasate subteran în canale termice cu conducte în sistem legat preizolat;

-înlocuirea vanelor de secționare și de racord de pe traseul magistralelor de termoficare; realizarea unui sistem de monitorizare a stării izolației conductelor; 

-lucrări de construcții (cămine, puncte fixe etc.),

– realizarea unui sistem de monitorizare a stării izolației conductelor; echilibrarea rețelelor termice de încălzire;

– construire cămine de secționare pe rețele secundare, astfel încât în caz de avarii să nu fie afectate toate blocurile alimentate pe aceeași ramură ce pleacă din punctul termic, construire cămine de branșament;

– înlocuirea armăturilor de secționare, racorduri, montare goliri și racordare radier cămine de vane existente sau nou construite la canalizarea orașului.

– refacere a zonelor afectate de lucrări. 

Valoarea totală a proiectului este de peste 160 de milioane de lei, iar termenul limită de finalizare fiind 31 decembrie 2023.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.