Locurile de joacă pentru copii, verificate de OPC! Primăria Timișoara și Primăria Lugoj, amendate cu 23.000 de lei

Primăria Timișoara și Primăria Lugoj au fost amendate cu 23.000 de lei, în urma unor controale ale inspectorilor OPC în locurile de joacă din cele două municipii.

La Timișoara au fost verificate șase locuri de joacă, aflate în administrarea Primăriei. În urma controalelor însă, inspectorii OPC au depistat o serie de nereguli și au aplicat două amenzi.

Au fost verificate 6 locuri de joacă din parcuri, toate aflate administrarea Primăriei Timișoara s-au indisponibilizat echipamente deteriorate, fisurate, cu părți lipsa.S-au identificat locuri de joaca neîmprejmuite Parcul Chopin și parțial neîmprejmuit Parcul Copiilor. În Parcul Carmen Silva pe panoul de informare nu era menționată numărul autorizației. Au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 10.000 lei și un avertisment”, transmit reprezentanții OPC Timiș.

Inspectorii OPC au verificat și locurile de joacă din Lugoj. Și aici au fost depistate mai multe nereguli, care puneau în pericol siguranța copiilor. În total au fost aplicate patru sancțiuni, în valoarea totală de 13.000 de lei. Totodată au fost indisponibilizare mai multe echipamente de joacă din cauza stării avansate de deteriorare.

Au fost verificate un număr de trei spații de joacă administrate de către Primăria Municipiului Lugoj, respectiv Parcul copiilor, Parcul Comtim și Parcul George Enescu. Au fost depistate abateri privind echipamentele de joacă, tobogane, leagăne, balansoare, aflate într-un stadiu avansat de degradare, cu bare metalice ruginite, cadru metalic de susținere a tubulaturi din fibră cu bucăți metalice ruginite, desprinse din cadru. Stâlpi metalici de sustinere fără elemente de protectie la partea superioară, cu vopseaua exfoliata, suprafețe ruginite. Scări din lemn cu trepte crăpate sau lipsă, balustrade din lemn cu elemente de siguranță lipsă, mâna curentă cu bucăți desprinse, așchii, șuruburi ruginte ramase libere urmare a desprinderii unor componente. Zona de alunecare a toboganului, cu bucăți de material rupte sau găurite, desprinsă din șuruburi la partea superioară. Leagăne și balansoare cu sistem de susținere înclinat, cu șezut lipsă. Nu au fost identificate panouri informative și de avertizare atât la nivelul echipamentelor de joacă cât și a spațiului de joacă. Una dintre locațiile verificate nu era delimitată de zonă pietonală, nefiind împrejmuită decât pe o singură latură. Au fost indisponibilitate un număr de 12 echipamente de joacă. Au fost aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 lei. Au fost dispuse măsuri de interzicere a utilizării echipamentelor de joacă verificate pana la întrarea în legalitate”, mai spun reprezentanții OPC.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.