Intervenție în forță a polițiștilor, în plin centrul orașului! Ce se întâmplă?

Polițiștii au intervenit în forță în această dimineață, în centrul orașului!

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu,este cel care a mobilizat polițiștii locali pentru a întrerupe o lucrare fără autorizație, chiar în inima orașului. Este vorba despre amenajarea unei terase, care urma să apară pe acoperișul de la Modex. Construcția nu avea avizul Primăriei Timișoara, deși muncitorii lucrau de zor pe acoperișul clădirii.

politisti 2

Sunt extrem de indignat să văd că în inima Timișoarei, lângă Operă, unde am avut o monstruozitate, acel acvariu, acum se ridică o construcție hidoasă, la înălțime. Se lucrează pe clădirea Modex, unde se face o construcție metalică întru sfidarea legii”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Practic, în luna aprilie, un anume Mihai Pegulescu a cerut un certificat de urbanism de la Primăria Timișoara, în numele tuturor societăților comerciale care funcționează în complexul Modex pentru a ridica o terasă pe acoperișul imobilului. Direcția de Urbanism a emis acest certificat, dar a anunțat solicitantul că forma construcției se va face în baza unui PUD care trebuia aprobat în Consiliul Local.

S-a eliberat acest certificat de urbanism în termeni corecți, scriindu-se că reglementare architectural-volumetrică se va face în baza unui PUD aprobat prin HCL. Nu s-a mai făcut nimic, acel PUD nu există și nu există nici autorizație de construcție”, a mai spus primarul Robu.

Acesta a intrat în forță, împreună cu mai mulți polițiști locali, peste cei care realizau lucrările și a solicitat oprirea imediată a acestora. Edilul s-a întâlnit în interiorul clădirii chiar cu cel care a solicitat certificatul de urbanism. Acesta și-a recunoscut vina și a spus că va opri toate demersurile începute pentru construirea terasei.

Vom aplica amenzile de rigoare, am cerut oprirea imediată a lucrărilor și aducerea clădirii la forma inițială și cred că sunt întrunite condițiile și pentru a depune o plângere penală, având în vedere situl în care ne află„, a conchis primarul Timișoarei.

Amenda în acest caz a fost de 10.000 de lei.

În momentul de față pentru clădirea Modex există două aprobări de lucrări date, o autorizație de construcție pentru reabilitarea clădirii și una pentru intrare în legalitate cu niște amenajări interioare.

{gallery}Terasa ilegla Modex{/gallery}

Distribuie pe rețele de socializare

Comentarii (2)

  • tipic romanesc…construiesc in ilegalitate, platesc o amenda modica apoi primec aprobarea pt intrare in ilegalitate…de ce ne miram oare?

  • “S-a eliberat acest certificat de urbanism în termeni corecți, scriindu-se că reglementare architectural-volumetrică se va face în baza unui PUD aprobat prin HCL. Nu s-a mai făcut nimic, acel PUD nu există și nu există nici autorizație de construcție”, a mai spus primarul Robu. ” .Intrebare de baraj : Direcția de Urbanism de ce nu a inaintat spre aprobare catre HCL acel PUD???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.