Grevă de avertisment în aproape toate spitalele din țară! Peste 3.000 de angajați din Sănătate protestează, în Timiș

Angajații din aproape toate spitalele din țară au intrat astăzi, timp de două ore, în grevă.

Este vorba despre o grevă “românească” de avertisment, organizată de Sindicatul Solidaritatea Sanitară.

Spitalele din țară sunt astăzi pichetate de oamenii veniţi de acasă, echipaţi în ţinutele de protest, iar salariaţii aflaţi la serviciu fac grevă japoneză, refuzând să lucreze timp de două ore.

CITEȘTE ȘI: Ultimul anunț al meteorologilor! Cod galben de ploi și grindină, în Timiș

„Solidaritatea Sanitară se alătură formelor legale de protest pentru susţinerea revendicărilor comune. În acest sens, în data de 7 mai 2018 Federaţia „Solidaritatea Sanitară” va organiza, timp de două ore, o „grevă românească” de avertisment (pichetarea spitalelor cu oamenii veniţi de acasă, echipaţi în ţinutele de protest, şi greva japoneză din partea salariaţilor aflaţi la serviciu) ca formă de protest pentru susţinerea revendicărilor organizaţiei aşa cum au fost formulate, concomitent cu greva de avertisment anunţată de Federaţia Sanitas”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Sindicatul Solidaritatea Sanitară.

Oamenii sunt nemulțumiți fiindcă li s-au redus veniturile, odată cu diminuarea sporurilor şi cer astfel eliminarea plafonului de 30% pe ordonator principal de credite.

CITEȘTE ȘI: Continuă reparațiile pe autostrada A1! Ce trebuie să știe șoferii?

Și la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara aproximativ 200 de angajații din Sănătate protestează. În acest moment, ei se află în fața spitalului și își vor striga nemulțumirile până la ora 11.

greva jud

Totodată, Federația SANITAS spune că peste 3.000 de persoane din Sănătate, din județul Timiș, sunt acum în grevă.

Sindicatul Solidaritatea Sanitară a anunțat că vineri, 11 mai, se va declanșa grevă generală în toate spitalele din țară, dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.