FOTO: A început Timfloralis! Timișoara a îmbrăcat haine colorate

Timișorenii au parte și în această primăvară de cel mai colorat și frumos mirositor eveniment din Banat, festivalul Florilor.

Întreg centrul orașului a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu mii de flori colorate şi frumos mirositoare, iar timişorenii nu au ratat ocazia de a veni în număr mare pentru a admira noul decor.

Şi, pentru că astfel de minunăţii trebuie imortalizate, Piaţa Operei s-a umplut dintr-o dată de fotografi profesionişti şi de ocazie.

”Iată-ne la cea de-a patra ediție a acestui festival. Mă bucur enorm că într-un oraș ca Timișoara, cunoscut ca un oraș al florilor, am demarat acest festival și l-am dus până la această ediție și îl vom duce mai departe, pentru că s-a dovedit că are mare succes. Anul acesta cred că ne-am autodepășit. Anul acesta am extins festivalul și în Piața Libertății pentru că s-a venit cu foarte multe idei și ar fi fost nepotrivit ca totul să fie concentrat aici. Pe de altă parte, ideile au fost demne de luat în considereare și era păcat să nu le promovăm și atunci am decis să extindem aria festivalului și în Piața Libertății”, spune primarul Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: Așteptarea a luat sfârșit! Vaporașele vor începe să circule pe Bega în curând

Proiectul “The Future is Here” este unul dintre punctele de atracție ale festivalului. Floristul olandez Dennis Kneepkens aduce în atenția timișorenilor ceva inedit – pe platoul din fața Operei se află partea centrală a proiectului, compusă dintr-un rotund care reprezintă viitorul, putând fiind atins folosind diferite rute. În mijlocul piesei centrale se vor regăsi niște inele magice reprezentând timpul în roz, portocaliu și albastru.

De altfel, un stâlp de iluminat are aranjamente florale mici din miniroze şi un şirag de perle și o canapea este umplută cu trandafiri coloraţi si miniroze. Pe o măsuța împodobită floral vizitatorii pot admira ceasul de lângă Bega în miniatură din miniroze.

CITEȘTE ȘI: 1 Mai, sărbătorit cu mici şi bere la Muzeul Satului Bănățean!

Și Fântâna cu Pești poartă haine de primăvară. În acest an, decorațiunile poartă amprenta Filomenei Brisc, care a folosit aranjamente curgătoare cu accent de trandafiri și iederă. Artista a folosit 26.700 de flori pentru a îmbrăca fântâna în flori și verdeață.

Un alt punct de atracție este, cu siguranță, o mașină de epocă înflorată, Skoda 120L DIN 1979 de sub capota căreia curge o cascadă din flori. Proiectul se numește “Mașina Timpului” și a fost realizat de tânâra floristă Alexandra Luca.

Proiectul “The Ethnic Spirit of Timișoara” aparține floristei Alina Nagy-Ghinea și reflectă spiritul Timişoarei, al diversităţii, multietnicităţii şi multiculturalităţii, de convieţuire pașnică, în armonie. Cele 11 manechine simbolice, îmbrăcate în costume tradiționale ale etniilor reprezentative pentru Timișoara, reinterpretate floral, au fost amplasate sub forma unui grup statuar sub protecția simbolic-divină a statuii Fecioarei Maria din Piaţa Libertății.

În acest an, și podului Mihai Viteazul a fost împodobit cu ghirlande, pe o distanță de 50 de m pe fiecare parte, folosindu-se aproximativ 3.000 de fire de flori.

{gallery}Timfloralis{/gallery}

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii grave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.