Foştii deţinuţi au dreptul la şanse egale, pe piaţa muncii! Cum îi sprijină reprezentanţii Penitenciarului Timişoara?

Conducerea Penitenciarului Timişoara demarează un nou proiect european, prin care vrea să îi ajute pe foştii deţinuţi să se reintegreze mai uşor în societate.

CITEŞTE ŞI: Disperare într-o familie din Timișoara! O copilă a dispărut fără urmă

În acest context, săptămâna viitoare va avea loc evenimentul de promovare a egalității de șanse privitor la angajarea în muncă a foștilor deținuți din cadrul proiectului ”A new chance for social inclusion of inmates” (NECESINI).

Prin organizarea acestui eveniment ne propunem să cooptăm comunitatea locală și mediul de afaceri în procesul amplu de diminuare a recidivei și creștere a siguranței comunităților. Proiectul este implementat de Penitenciarul Timișoara, Centrul pentru Promovarea Învățării Permanente și Penitenciarul Pancevo (Republica Serbia), fiind finanțat prin programul european Interreg – IPA CBC România – Serbia”, explică directorul Penitenciarului Timişoara, dr. Georgică Alexeev.

CITEŞTE ŞI: Microbuz spulberat de un tren! Accidentul s-a petrecut în apropiere de Comloşu Mare

În cadrul proiectului transfrontalier, cele trei organizații partenere au misiunea de a dezvolta și implementa împreună:

–    Un program educativ în domeniul uscării fructelor, legumelor și plantelor aromatice destinat deținuților, având un format aplicabil în sistemele penitenciare;

–    Un complex modular complet echipat pentru uscarea fructelor, legumelor și plantelor aromatice, în Penitenciarul Timișoara și în Penitenciarul Pancevo;

–    Un eveniment de promovare a egalității de șanse privitor la angajarea în muncă a foștilor deținuți, unul în Pancevo și unul în Timișoara.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii grave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.