Festivalul Muzicii de Cameră, ediția a XVII-a, organizat de Universitatea de Vest în parteneriat de Muzeul Banatului și Muzeul de Artă Timișoara, va avea loc în perioada 2-17 mai

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara – în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă Timișoara – organizează, în perioada 2-17 mai, Festivalul Muzicii de Cameră. Evenimentul aduce în fața iubitorilor de muzică clasică o serie de întâlniri de o înaltă ținută artistică. În cadrul manifestărilor, muzica de cameră și poezia vor intra într-un dialog fertil, în interpretarea studenților Facultății de Muzică și Teatru și a profesorilor lor.

Aflat anul acesta la cea de a XVII-a ediție, festivalul a fost inițiat, în 2003, de către profesor universitar doctor Grațiela Negruțiu. Din dorința de a deschide manifestarea către comunitatea locală amatoare de evenimente artistice, ediția din acest an se va desfășura, în premieră, în mai multe spații din orașul nostru”, a precizat directorul festivalului, Rodica-Ortensia Zeman.

Astfel, deschiderea oficială va avea loc luni, 2 mai, de la ora 19.00, la Mansarda Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia și va aparține artiștilor instrumentiști ai Filarmonicii „Banatul” Timișoara Andreea Petrila, Csaba Zsolt Maksay, Darius Tereu, Ana-Maria Țipeanu, Lucian Petrila și Csermak Regina.

Marți, 3 mai, de la ora 19.00, Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara va găzdui, de la ora 19.00, recitalul oferit de studenți clarinetiști de la clasa profesorului Cristian Miclea și clarinetistul Tibi Boc, dar și piese interpretate de muzicienii Cristian Miclea, Gloria Maria Mihai și Victor Părău – totul în acord cu poemele recitate de actorul Claudiu Dogaru.

Miercuri, 4 mai, la Mansarda Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia, studenții clasei profesorului Sorin Dogariu vor încânta publicul alături de studenții la actorie coordonați de prof. Otilia Huzum, într-un eveniment ce va pune în valoare pianul și poezia.

Joi, 5 mai, de la ora 19.00, la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, ansamblul de flaute Flautissimo coordonat de profesorul Matei Ioachimescu își va găsi prelungirile lirice în recitalul de poezie susținut de actorul și universitarul Petru-Silviu Văcărescu.

Evenimentele din serile de 9, 10 și 11 mai se vor desfășura, cu începere de la ora 19.00, în sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru și îi vor aduce în prim-plan pe studenții clasei de alămuri sub conducerea muzicală a profesorului Sergiu Cârstea, pe tinerii interpreți ai clasei prof. Cristina Mălăncioiu, respectiv ansamblul Percutissimo format din percuționiști de la clasa profesorului Doru Roman.

Joi, 12 mai, de la ora 19.00, la Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara, studenții clasei prof. Manuela Mihăilescu vor intra în dialog cu actrița Anca Roxana Constantin van der Zee care va susține un recital de poezie.

Duminică, 15 mai, de la ora 17.00, la Mansarda Muzeului Național al Banatului din Bastionul Maria Theresia, publicul este invitat la o seară de lieduri în interpretarea studenților claselor de canto ale profesorilor Ioana Mia Iuga și Simona Negru, care vor fi prezente, de asemenea, pe scenă, acompaniamentul fiind realizat de pianistele Silviana-Ana Cîrdu și Aida Marc.

Ultimul eveniment din cadrul Festivalului Muzicii de Cameră va avea loc marți, 17 mai, de la ora 19.00, în sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru. Este vorba despre un recital de lieduri susținut de studenții claselor de canto ale profesorilor Mariana Șarba, Silvia Sorina Munteanu, Darius Iordănescu și Diana Matei, având-o invitată pe soprana Silvia Sorina Munteanu. Evenimentul va beneficia de acompaniamentul pianiștilor Silviana-Ana Cîrdu, Marcela Sorina Costea, Aida Marc și Rareș Păltineanu.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe https://ccmtuvt.weebly.com/research–cercetare.html.
Intrarea la toate evenimentele este liberă, în limita locurilor disponibile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.