Cum se colectează deșeurile periculoase în județul Timiș?

Nu ştii care sunt deşeurile periculoase şi cum se colectează? Retim îţi vine în ajutor.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș împreună cu RETIM Ecologic Service SA au introdus de la începutul anului în județul Timiș un nou sistem de colectare separată a deșeurilor pe categorii distincte.

Principalele astfel de categorii sunt:

1. deșeuri biodegradabile (se compostează în gospodăriile rurale);

2. deșeuri reciclabile (se depozitează în recipiente galbene);

3. deșeuri de ambalaje din sticlă (se depozitează în clopote stradale verzi);

4. deșeuri reziduale (se depozitează în recipiente negre).

Pe lângă deșeurile menționate, o altă categorie foarte importantă este cea a deșeurilor periculoase, precum sunt ambalajele de la produse de igienizare (detergenți, săpunuri lichide, etc.), bateriile și acumulatorii uzați, ambalajele de la lacuri și vopsele sau spray-urile.

Conform noului sistem de colectare, aceste tipuri de deșeuri se vor depune prin aportul voluntar al cetățenilor la punctele de colectare.

Acestea vor fi instalate în fiecare localitate o dată la trei luni și vor fi deservite de un reprezentant al RETIM.

Deșeurile periculoase nu vor fi ridicate de către societatea de salubritate din fața gospodăriilor sau din pubelele caselor individuale respectiv ale asociațiilor de proprietari. Populația va păstra acestedeșeuri până la momentul colectării dedicate lor și le va aduce la containerul special, unde vor fi recepționate de angajații RETIM.

Campania de colectare a deșeurilor periculoase a început în data de 26 martie 2018, la Buziaș, și se va încheia pe 4 mai 2018, în Victor Vlad Delamarina.

Lista punctelor de colectare și programul orar al acestora este prezentat mai jos și poate fi regăsit și la primăriile din fiecare localitate, precum și pe www.retim.ro/media/periculose.

retim

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.