Consilierii judeţeni, invitaţi să semneze Declaraţia simbolică de Unire cu Republica Moldova!

Vicepreşedintele CJT, Roxana Iliescu face apel la colegii consilieri să semneze declaraţia simbolică de Unire cu Republica Moldova.

CITEŞTE ŞI: Noutăţile din domeniul fiscal, prezentate firmelor timişene în cadrul unui seminar de informare organizat de CCAT!

Până acum declaraţia simbolică de Unire a fost semnată în peste 100 de localităţi din Moldova, dar şi de reprezentanţii ai consiliilor judeţene şi primării din România.

 „Un gest similar l-au făcut şi colegii noştri din Consiliile Judeţene Prahova şi Constanţa, cei din Consiliul Local al Municipiului Iaşi, dar şi din multe alte comune din ţară, prima dintre ele fiind localitatea Pârva din judeţul Bistriţa-Năsăud. A venit momentul ca şi consilierii judeţeni din Timiş să îşi exprime dorinţa de unire a României cu Republica Moldova, în contextul în care împărtăşim aceeaşi limbă, istorie, cultură și tradiţie”, spune Roxana Iliescu, vicepreşedinte CJ Timiş.

Vicepreşedinte CJT a depus la secretariatul instituţiei  expunerea de motive dar şi documentul care va fi supus votului în plenul din data de 29 martie.

Îi rog pe toţi colegii, să îl semnăm, indiferent de coloratura politică pe care o avem. Este o declaraţie simbolică, prin care arătăm că suntem alături de fraţii noştri de peste Prut, o declaraţie necesară acum, în anul Centenarului, mai ales că primarii și consilierii locali din peste 100 de localităţi din Republica Moldova, au semnat deja ,,Declaraţiile de Unire’’, demonstrând că îşi doresc cu adevărat acest lucru”, mai spune Roxana Iliescu.

CITEŞTE ŞI: Palatul Administrativ îşi schimbă faţa(da)! Vezi aici cum va arăta clădirea!

Demersul este justificat şi de faptul că există temeiul legal dar şi recunoașterea internaţională concretă a dreptului Republicii Moldova de a se reuni cu România.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.