Comitetul Olimpic şi UVT, parteneri într-un proiect de consolidare a sportului românesc

Astăzi, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a fost anunțat și semnat acordul de colaborare dintre Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Universitatea de Vest din Timişoara, prin care se stabilesc termenii unui parteneriat de lung parcurs consacrat consolidării sportului românesc.

Acordul prevede implicarea în proiecte comune, utile transmiterii de mesaje comune, în care COSR se va afla alături de UVT, un puternic brand educațional, cu imagine bună la nivel național.

COSR va participa la identificarea sportivilor și personalităților vieții sportive care vor primi invitații de participare la competiția internațională anuală „UVT Liberty Marathon”, ca personaje simbol ale mișcării sportive din România.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţă disperată! I-a dispărut nepotul, iar acum îţi cere ajutorul

La rândul său, Universitatea de Vest din Timișoara va asigura accesul gratuit al persoanelor propuse de Comitetul Olimpic și Sportiv Român la cursurile postuniversitare organizate de către UVT în diverse domenii (precum sunt cele de digitalizare a activităților de predare-evaluare sau asistență socială).

„La UVT, pentru toate facultățile și programele de licență, am setat un standard prin care fiecare student urmează disciplina Educație fizică timp de 4 semestre, în primii 2 ani de studii, pentru dezvoltarea completă și armonioasă. Pe de altă parte, ne-am implicat și dincolo de limitele comunității noastre universitare și am creat un eveniment dedicat întregului oraș și chiar multor iubitori ai sportului din țară și străinătate, UVT Liberty Marathon, ajuns la ediția a cincea în acest an, un eveniment competițional tot mai iubit și popular”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

De asemenea, a fost stabilit un format al desemnării campionilor olimpici care vor fi invitați să semneze medalia „UVT Liberty Marathon”, la fiecare dintre edițiile viitoare ale evenimentului.

Colaborarea dintre COSR și UVT s-a concretizat în ultimii ani prin câteva participări la evenimente comune, care au consolidat perspectiva unui proiect de lung parcurs.

CITEŞTE ŞI: Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Subprefectul Sorin Ionescu, despre problemele reale din şcoli

Astfel, în deschiderea parteneriatului stabilit astăzi prin acordul de colaborare dintre cele două părți, a fost anunțată desemnarea domnului Mihai Covaliu, președinte COSR, pentru a semna medalia UVT Liberty Marathon, oferită ca simbol competițional celor peste 2500 de participanți ce vor fi prezenți la ediția din acest an a evenimentului.

„Sportul este mai mult decât o competiție. Valorile cultivate de Mișcarea Olimpică nu sunt doar deziderate teoretice. Unul dintre scopurile sale fundamentale este tocmai reconstruirea societății contemporane, unitate în toată diversitatea noastră. Onoarea, demnitatea sportivilor, spiritul de echipă și fair-play-ul, de care dau dovadă în competiții, fac din ei veritabile modele. Societatea contemporană românească are nevoie de modele.Comitetul Olimpic și Sportiv Român este un factor activ în societate prin tot ceea ce promovează și susține. Educația prin sport, dezvoltarea noilor generații cu ajutorul principiilor și valorilor olimpice sunt obiectivele comune ale Mișcării Olimpice și ale mediului academic din România. Prin și cu ajutorul Universității de Vest din Timișoara mesajul nostru ajunge la studenții și tinerii care doresc să participe la misiunea noastră. Apreciem interesul pentru sportul olimpic din România și credem, cu tărie, că sportul românesc are viitor și va rămâne un liant pentru societatea românească. Sportul unește și educă oamenii în cel mai curat spirit de fair-play!”, spune Mihai Covaliu, președintele COSR.

UVT Liberty Marathon va avea loc în data de 2 octombrie 2022 , la Timișoara, iar pentru înscrieri trebuie să accesați secțiunea specială: Liberty Marathon / Înscrie-te


Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.