Cicloturismul în regiune, susținut prin proiectul “Turul Banatului”

Proiectul “Turul Banatului”, finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, a fost implementat în luna iulie a anului trecut, iar de atunci a rămas în atenția bănățenilor.

Proiectul reunește trei parteneri: municipalitatea Nova Crnja (Serbia) – lider de proiect, Orașul Jimbolia (România) și Centrul Regional pentru Dezvoltarea Socio-Economică a Banatului (Serbia).

„Turul Banatului” a fost elaborat în jurul ideii comune de a contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii, prin consolidarea și promovarea ofertei turistice transfrontaliere și stimularea ciclismului.

Anul trecut, în luna noiembrie, a fost înființat Grupul Cyclo, cu scopul de a identifica și soluționa problemele cheie din domeniul cicloturismului transfrontalier și de a oferi consultanță echipei de proiect în timpul implementării. De asemenea, grupul va contribui la înființarea și semnarea platformei pentru dezvoltarea cicloturismului în regiune, formând baza inițiativelor și acțiunilor viitoare în acest domeniu și va propune cele patru rute (De Tours) care vor fi stabilite în cadrul proiectului.

Proiectul are și valențe educaționale.

Astfel, în data de 26 aprilie 2018, la Casa de Cultură din Jimbolia, 50 de elevi din clase elementare vor parcurge, în mod gratuit, două module de educaţie, privind îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul siguranței rutiere: Siguranța pe două roți și Ce ne spun indicatoarele rutiere? Elevii vor fi selecționați de către școlile generale din Jimbolia și din localitățile învecinate.

A doua latură educațională constă în instruirea a treizeci de reprezentanți din sectorul public, privat şi cel al ONG-urilor.

Așadar, în perioada 25-27 aprilie, reprezentanții vor participa, de asemenea, în mod gratuit, la o instruire în ceea ce priveşte furnizarea de servicii turistice calitative, pentru obținerea de competente antreprenoriale în domeniul activității turistice.

Pentru această activitate, instructori externi au pregătit modulele şi materialele aferente sesiunilor de instruire. Instructorii din România și Serbia au dezvoltat modulele împreună şi au pregătit manualele de instruire în comun.

Cursul cuprinde următoarele tematici: Potențial turistic al zonei; Oferte turistice si dezvoltarea pachetelor turistice; Basic management pentru activitați economice în domeniul turismului; Surse de finanțare pentru activități economice în domeniul turismului; Identificare promotori regionali; Dezvoltarea produse/servicii turistice și Promovarea produse/servicii turistice.

Numărul participanților este de 15 și fiecare va dobândi un certificat de participare.

Cei interesați se pot înscrie la curs sunând la numărul de telefon: 0726 091 551, Pop Vasile, inspector la Primăria Orașului Jimbolia.

Toți participanții la cursuri vor primi materiale promoționale specifice tematicii și vor beneficia de servicii de masă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

Două proiecte de reabilitare termică a unor blocuri din Timișoara, deblocate după mai bine de 3 ani. Încep lucrările

Municipalitatea a semnat două contracte de reabilitare termică a două blocuri din Timișoara.

Lucian Mărgineanu este noul director al centrului de producție Continental Automotive din Timișoara

Lucian Mărgineanu a preluat poziția de director al fabricii Continental Automotive Timișoara, de la începutul acestei luni!

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.