Ca în filme! Clinica de Urologie de la Timişoara, la cele mai înalte standarde

Au fost finalizate lucrările de reparaţii şi modernizare a Secţiei de Urologie de la Spitalul Judeţean Timişoara, care au început încă din 2018.

“Astăzi, spațiul clinicii este redat medicilor și pacienților complet refăcut. Sunt în total 25 de saloane, respectiv 22 de saloane pentru Urologie cu 64 de paturi și 3 saloane cu 8 paturi, destinate transplantului renal. Toate saloanele au fost modernizate, au grup sanitar propriu cu toaletă și duș și au fost amenajate și saloane speciale pentru pacienții cu dizabilități. A fost înlocuită întreaga instalație electrică și fiecare pat în parte are propria stație de oxigen, Există instalații moderne pentru semnalizarea și monitorizarea incendiilor iar zona compartimentului transplant este dotată cu aer condiționat laminar”, transmite Spitalul Judeţean Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Bătaie pentru reabilitarea Liceului Pedagogic! Cinci firme vor să facă reparaţiile necesare

Sunt de asemenea, circuite separate pentru donator și primitor și saloane amenajate special pentru tratamentul post transplant.

Ce aproape 75 de paturi sunt gestionate de o echipă formată din 12 medici specialiști și primari secondați de 20 de medici rezidenți.

Cel mai tânăr asistent medical are 25 de ani.

“Este parte a unui colectiv care funcționează după norme etice medicale înalte, instruit să trateze toate afecțiunile care implică tractul urinar, masculin și feminin și organele de reproducere masculină. Clinica de Urologie a SCJUT este singura clinică din județ care practică chirurgia aparatului reno-urinar și genital masculine”, mai exlică repreprezentanţii SCJUT.

Cea mai frecventă patologie tratată este patologia litiazică și afecțiunile oncologice, respectiv tumorile vezicale și cancerul de prostată.

De altfel, secția –clinică a SCJUT deservește toate județele limitrofe Timișului.

De regulă, sunt tratate aici mai bine de 300 de cazuri pe lună.

În perioada Ianuarie – Iunie 2022 secția –clinică Urologie a tratat și externat 1400 de pacienți.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Infernul cu care luptă pompierii români! Ard zeci de hectare de pădure

“Sunt bucuros că vedem secția redeschisă în totalitate. Am trecut cu bine peste perioadele delicate și iată-ne într-un spațiu total refăcut și mult mai luminos. Suntem prezenți alături de pacienți și ne preocupăm pe mai departe de confortul lor și de calitatea actului medical”, spune Alin Cumpănaș, șeful Secției de Urologie a SCJUT.

Secția-clinică Urologie are și un cabinet ce funcționează în sistem Ambulatoriu, la parterul clădirii principale a SCJUT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.