53 de proiecte în valoare totală de 15,3 milioane lei, pe lista finală a bugetului participativ! De săptămâna viitoare începe votul 

53 de proiecte dintre cele 113 depuse în cadrul bugetării participative au fost selectate! Valoarea acestora este de 15,3 milioane de lei.

Până în data de 14 iunie pot fi depuse și soluționate eventualele contestații, iar în perioada 15 iunie – 15 iulie va avea loc votarea proiectelor.

CITEȘTE ȘI: Drona celebrului Charlie Ottley a ajuns la Bacău! Jurnalistul britanic o va primi mâine înapoi

Votarea se va face online prin crearea unui cont pe platforma dedicată bugetării participative. Pot vota persoanele de peste 16 ani care locuiesc, lucrează sau studiază în Timișoara. Pot susține prin vot un număr de maximum 5 proiecte. 

Cei care au nevoie de ajutor cu accesarea platformei pentru votare se pot adresa Serviciului Guvernanță Participativă și Management Cartiere în intervalul 9-16, de luni până joi la numărul de telefon 0741118249 sau la adresa Piața Victoriei nr. 5 (lângă Prospero).

După încheierea perioadei de vot, în data de 18 iulie, Primăria va anunța proiectele câștigătoare.

Bugetul Participativ este un instrument care permite participarea reală a timișorenilor la guvernarea oraşului, aceştia putând decide în mod direct cum se va cheltui o sumă de 3 milioane de lei din bugetul local.

Primăria Timișoara a lansat, la 1 martie 2022, un apel public, în cadrul etapei de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetăţeni. Interesul timișorenilor a fost mult peste orice așteptări. 113 propuneri de proiecte au fost depuse, propuneri care acoperă toate domeniile și întreg orașul, de la proiecte mari de infrastructură, reparare alei, acces velo, amenajare parcări, la amenajare spații verzi, locuri de joacă, terenuri de sport. Este un exercițiu democratic absolut necesar într-un oraș modern și o dovadă a deschiderii pe care primăria o arată față de cei care vor și pot să se implice în viața urbei”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.  

În perioada aprilie-iunie, toate cele 113 propuneri au trecut printr-un proces de evaluare a eligibilității derulat de către Comisia Bugetului Participativ. Apoi a urmat analiza tehnică, juridică și financiară efectuată de aparatul de specialitate al Primăriei Timișoara. Perioada de analiză a fost extinsă față de calendarul inițial datorită numărului mare de propuneri primite și a informațiilor necesare pentru clarificarea situației juridice a terenurilor, a corelării cu alte inițiative în derulare, precum și a detaliilor tehnice aferente implementării.

CITEȘTE ȘI: Premieră la Timişoara! Începe Simpozionul Național de Numismatică

Astfel, astăzi a fost anunțată lista celor 53 de proiecte ce urmează să intre în etapa de vot. Valoarea totală estimată a acestora este de peste 15,3 milioane de lei. Puteți parcurge întreaga listă aici:https://decidem.primariatm.ro/bp/proiecte.

Proiectele alese prin vot de timișoreni vor fi incluse în bugetul local și implementate de Primăria Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

Aquatim anunţă noi întreruperi în furnizarea apei!

Joi, 18 august, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Chizătău pentru spălarea rețelei de distribuție și a bazinului de înmagazinare.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.