Ziua 45 de război în Ucraina! Au fost convenite 10 coridoare umanitare pentru persoanele din regiunile asediate

Operațiunile rusești continuă să se concentreze asupra regiunii Donbas, Mariupol și Nikolaiev, susținute de lansarea continuă de rachete de croazieră în Ucraina de către forțele navale rusești.

Populația este îndemnată să părăsească regiunea Luhansk, din estul Ucrainei, pe fondul intensificării bombardamentelor și a apariției mai multor trupe rusești în zonă, a declarat guvernatorul regiunii.

Forțele rusești au distrus un depozit de muniții la baza aeriană Myrhorod din centrul Ucrainei, afirmă Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax.

Un avion de vânătoare MiG-29 al forțelor aeriene ucrainene și un elicopter Mi-8 au fost, de asemenea, distruse în atacul asupra bazei din regiunea Poltava, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov.

Orașul Odessa din sudul Ucrainei, port la Marea Neagră, va institui starea de asediu de sâmbătă seară până luni seară, ca măsură preventivă împotriva unui eventual atac cu rachete, după bombardarea gării din Kramatorsk, scrie The Guardian.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că toți cei implicați în atacul rusesc asupra gării din Kramatorsk vor fi trași la răspundere. Cel puțin 50 de persoane au fost ucise în atac, inclusiv cinci copii, notează CNN.

Aceasta este o altă crimă de război a Rusiei, pentru care toți cei implicați vor fi trași la răspundere”, a declarat el, adăugând că propaganda de stat rusă a încercat să dea vina pe forțele armate ucrainene pentru atac.

Primarul localității ucrainene Borodianka spune că trei autoturisme au explodat după ce au trecut peste minele terestre amplasate pe raza localităţii, de către militarii ruşi. Oraşul s-a aflat sub ocupaţia armatei ruse o lună, timp în care circulaţia persoanelor în localitate era interzisă. Pe timpul ocupaţiei, zeci de blocuri, dar şi sute de case din oraş au fost bombardate, iar populaţia a fost supusă unor torturi inimaginabile sau a fost ucisă.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk a declarat că au fost convenite 10 coridoare umanitare pentru persoanele din regiunile asediate, relatează Sky News. Un coridor este prevăzut pentru persoanele care pleacă cu mijloace de transport private din orașul Mariupol, a precizat Vereshchuk.

Ieri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat Kievul pentru a-și arăta solidaritatea și a accelera procesul de aderare a Ucrainei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.