Ziua 42 de război! Rusia îşi continuă atacurile în mai multe oraşe ucrainene

De 42 de zile armata rusă atacă încontinuu Ucraina. Explozii au avut loc în regiunea Lvov, în oraşul Radekhiv din vestul ţării. Lupte grele continuă şi în zona orașului-port Mariupol, care este ținta unor bombardamente, transmite serviciul de informații al armatei britanice citat de Reuters.

Majoritatea celor 160.000 de locuitori ai orașului nu au lumină, linii de comunicare, medicamente, căldură sau apă potabilă. Trupele ruse au blocat ajutoarele umanitare, și este foarte probabil să pună presiune pentru a-i face pe ucraineni să se predea”, potrivit sursei citate de Reuters.

Bombardamentele lansate de ruși au distrus depozitul de petrol și au declanșat un incendiu la fabrica din regiunea Dnipro, potrivit Kyiv Independent. Guvernatorul regiunii Valentin Reznichenko a precizat, pe platforma Telegram, că echipele de intervenție încearcă să stingă focul de la fabrică. Încă nu a fost confirmat numărul victimelor.

Medici fără Frontiere anunţă că forţele ruse au bombardat trei spitale în ultimele două zile, în Nikolaev. Potrivit BBC, ucrainenii îi acuză pe ruşi că au folosit bombe cu dispersie.

Aproximativ 400 de locuitori din suburbia Hostomel a capitalei Kiev sunt daţi dispăruţi după 35 de zile de ocupaţie rusă, a declarat şeful administraţiei militare locale. Potrivit acestuia, multe persoane din Hostomel au fost găsite la Bucea, semn că forţele ruse mută oameni.

Aproape 200 de diplomați ruși expulzați. Franța, Germania, Italia, Spania și Slovenia, au expulzat în masă diplomații ruși, marcând o nouă deteriorare a relațiilor cu Moscova după descoperirea masacrelor atribuite forțelor ruse din apropiere de Kiev.

România expulzează 10 diplomați ruși. Aceștia au fost declarați personae non gratae.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.