Vine potopul! Vezi aici ce măsuri a dispus Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş

În urmă cu puţin timp, s-a încheiat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, convocată de subprefectul Sorin Ionescu.

În contextual în care, meteorologii au emis un cod roşu de vijelii, ploi şi grindină, autorităţile au decis mai multe măsuri, pentru prevenirea unor incidente grave.

CITEŞTE ŞI: Număr uriaş de infectări cu COVID, în Timiş! Suntem printre judeţele cu incidenţa cea mai mare

Astfel, va fi monitorizată cu atenţie, evoluţia hodrologică şi au fost alertate toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, asupra pericolului.

Vor fi folosite toate mijloacele existente pentru avertizarea cu prioritate a populaţiei şi obiectivelor aflate în zonele de risc la inundaţii din revărsări de cursuri de apă, scurgeri de pe versanţi şi accidente la construcţii hidrotehnice, aşa cum sunt ele delimitate în planurile locale de apărare, precum şi a populaţiei aflate în zonele de risc pentru producerea fenomenelor meteorologice periculoase.

De asemenea, se face verificarea tuturor utilajelor şi materialelor necesare intervenţiei în caz de inundaţii şi a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale.

Trebuie îndepărtate materialele lemnoase şi deşeurile din albia majoră a cursurilor de apă, din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor, iar autorităţile locale trebuie să fie pregătite pentru evacuarea preventivă a oamenilor şi animalelor din zonele în pericol.

În acest sens, autorităţile trebuie să identifice spaţii de cazare temporară şi resurse financiare şi materiale pentru hrănirea şi cazarea temporară a sinistraţilor.

Totodată le-a fost transmis reprezentanților Enel, Aquatim, Apele Române și SN CFR să aibă echipe pregătite pentru intervențiile necesare.

CITEŞTE ŞI: Urgie în vestul ţării! Avem cod roşu de furtuni şi vijelii!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.