VEȘTI BUNE! Primăria Timișoara ia înapoi de la RADEF cinematografele orașului

Ani buni Primăria Timișoara s-a chinuit să câștige dreptul asupra vechilor cinematografe din orașul de pe Bega, de care până acum se ocupa Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film (RADEF).

După un proces câștigat anul trecut, luna acesta, în data de 20, Înalta Curte a decis definitiv și irevocabil păstrarea sentinței Curții de Apel Timișoara prin care RADEF este obligată să predea Primăriei Timișoara șapte din vechile cinematografe. Este vorba despre Timiș, Victoria, Unirea, Dacia, Fratelia, Freidorf și Arta.

RADEF este obligată să predea Primăriei Timișoara cele 7 cinematografe nominalizate sălile de spectacol, împreună, unde este cazul, cu grădinile de vară conexe, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Sentința spune, de asemenea, că în cazul în care RADEF refuză încheierea protocolului de predare primire, hotărârea instanţei va ţine loc de protocol de predare primire”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Astfel, la finalul acestei luni cele șapte cinematografe vor ajunge în posesia Primăriei Timișoara. Ulterior acestea vor fi destinate tot activităților culturale.

Cinematograf Studio

Cinema Studio, amplasat chiar în centrul Timișoarei, este singurul care momentan nu ajunge la autoritățile locale.

Studio va trebui și el predat Primăriei de către RADEF și sperăm ca asta să se întâmple fără un nou proces, având în vedere cele întâmplate deja. Cinema Studio ajunsese proprietate privată și a fost readus în patrimoniul statului prin demersurile Primăriei Timișoara”, a mai explicat Robu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.