UVT, în clasamentele internaționale! Este pe locul 1.206 la nivel mondial şi pe 437, în Europa

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) se situează între primele 6% dintre universitățile lumii, dintr-un total de 19.788 de instituții de învățământ superior clasificate de către Center for World University Rankings (CWUR), ediția 2022-2023.

UVT ocupă poziția 1206 la nivel internațional și locul 437 la nivel european.

La nivel național, UVT se situează pe cel de-al cincilea loc, în contextul în care doar opt universități din România au fost ierarhizate în clasamentul celor mai bune 10% universități din lume.

“UVT se situează între primele cinci universități din România, în clasificarea internațională CWUR 2022-2023, o ierarhie referențială pentru competiția academică internațională. Această clasificare are o specificitate aparte, care îi conferă un loc distinct între clasamentele internaționale anuale, respectiv faptul că se bazează doar pe indicatori de performanță obiectivi pentru toți cei patru piloni din metodologia clasamentului: calitatea educației, inserția profesională a absolvenților, calitatea personalului academic și performanța cercetării. Locul al cincilea în România și poziționarea printre primele 6% dintre universitățile lumii ne ambiționează și ne motivează pentru viitor”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Rezultatele acestui clasament rezultă din evaluarea celor patru piloni cheie care stau la baza metodologiei clasamentului (calitatea educației, inserția profesională a absolvenților, calitatea personalului academic și performanța cercetării), fără a se baza pe sondaje de opinie și pe informații raportate de universități.

Clasamentul pune accent egal pe educație și cercetare, iar cele 20.000 de universități sunt analizate și clasificate în funcție de performanțele lor.

CWUR măsoară performanța universităților pe baza a 4 indicatori de performanţă:

·      calitatea educației (25%),

·      inserţia profesională a absolvenților (25%),

·      calitatea personalului academic (10%) și

·      performanța cercetării (40%).

Acest ultim indicator este împărțit astfel:

·      rezultatele cercetării – număr de articole (10%),

·      publicațiile de înaltă calitate – număr de articole apărute în jurnale de top (10%),

·      influența cercetării – număr de articole apărute în jurnale de mare influență (10%) și  

·      citările – număr de articole  cu număr mare de citări (10%).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Timişul se topeşte! Sunt aşteptate temperaturi de 40 de grade! ANM a emis cod portocaliu de caniculă

Temperaturi de până la 40 de grade sunt aşteptate în vestul ţării! Motiv pentru care ANM a emis un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.