UVT, gazda celui mai important concurs studenţesc din România, în domeniul dreptului

A început Hexagonul Facultăților de Drept din România, cel mai important concurs național studențesc în domeniul dreptului, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara.

Vor participa reprezentanți ai celor șase facultăți membre ale Hexagonului Facultăților de Drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept a Universității din Craiova și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Acestora li se adaugă, începând din anul 2014, cu statut de invitat special, echipa Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

“Ceea ce reunește echipele facultăților reprezentate în Hexagonului Facultăților de Drept din România este preocuparea pentru excelență în domeniul învățământului juridic, exigența în selecția, pregătirea și evaluarea studenților, ca și responsabilitatea față de viitorul acestora. Suntem bucuroși să îi întâmpinăm în aceste zile la UVT pe studenții aflați în prima linie a educației din științele juridice românești”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Cooperarea în cadrul Hexagonului se concretizează prin coordonarea planurilor de învățământ, activități științifice comune, mobilități ale profesorilor și studenților, dar și prin organizarea concursului studențesc Hexagonul Facultăților de Drept din România, care se desfășoară în fiecare an în una dintre facultățile membre. Concursul constă în trei probe științifice (Drept civil, Drept penal și Drept constituțional).

Ediția 2022 a evenimentului reunește 70 de studenți și profesori de la cele șapte facultăți.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.