UTIL șoferilor! Știm unde sunt amplasate radare fixe din Timișoara

Odată cu implementarea sistemului inteligent de semaforizare din Timișoara, a început și monitorizarea atentă a șoferilor ce apăsă prea tare pedala de accelerație, dar și a celor care și-au făcut un obicei din a trece pe culoarea roșie a semaforului. În mai multe locuri din oraș au fost amplasate radare fixe.

Luni, la Timișoara, a fost inaugurat oficial proiectul de „traffic management”, implementat din fonduri europene. Acesta ar trebui să ducă, curând, la o fluidizare a traficului. Prin acesta autoritățile speră, de asemenea, să-i facă pe șoferi să nu mai încalce regulile de circulație. Astfel, în mai multe puncte din oraș au fost montați senzori ce monitorizează conducătorii auto ce depășesc viteza legală impusă de un anumit tronson, dar și participanții la trafic ce trec pe culoarea roșie a semaforului.

Practic, în 37 de puncte din oraș au fost montate dispozitive de detectare a mașinilor care trec roșu la semaforului. Acestea se află pe următoarele tronsoane: Calea Șagului – Liviu Rebreanu, Brătianu -Revoluției – Hector, Republicii – Jiul, Circumvalațiunii – Gh. Lazăr, Simion Bărnuțiu – Dorobanților – Gh. Adam, Mihai Viteazul – Vasile Pârvan, Cetății – Gh Lazăr, Ardului – Miresei, Circumvalațiunii – Brediceanu și în intersecția de la Punctele Cardinale. 

În alte șase locuri au fost amplasate radare fixe pentru viteză. Vorbim despre ieșirile din orașe și despre intersecția Michelangelo, unde sunt două astfel de. 

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ CU RADARELE

Momentan nu se dau amenzi pentru cei ce sunt detectați cu ajutorul acestor senzori, dar, în curând, totul se va întâmpla ca la carte. Primăria Timișoara trebuie să semneze un protocol cu Poliția Română, pentru a putea aplica sancțiunile aferente.

Nu spun de când se vor da amenzi, șoferii ar trebui să înceapă de acum să circule ca și cum s-ar da, pentru a de obișnui”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că în cadrul proiectului de management al traficului, 44 de intersecții au fost semaforizate, iar în alte 90 s-au modernizat semafoarele existente. Toate aceste intersecții vor fi de acum încolo monitorizate video, cu ajutorul a 230 de camere de supraveghere. De asemenea, de acum în Timișoara există 13 radare de informare și 30 de panouri de afișare. 

 

 

14681871_357851871228042_7239855193002497263_n.jpg

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.