Universitatea de Vest sprijină elevii din întreaga țară prin programe de webinare pentru dezvoltare personală și prin consiliere individuală în carieră

Universitatea de Vest din Timișoara îi sprijină pe elevi în alegerea responsabilă și informată a traseului de carieră optim, prin înscrierea la acel program de studii care este adecvat așteptărilor și preferințelor individuale, oferind programe de webinare pentru dezvoltare personală și servicii de consiliere individuală în carieră, începând de miercuri, 13 aprilie.

Programul de webinare oferit de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT sprijină elevii în conturarea procesului de autocunoaștere, prin tematici precum interesele și valorile personale, identificarea și înțelegerea emoțiilor, organizarea și prioritizarea timpului și alte subiecte ce fac referire la gestionarea eficientă a propriilor resurse. Mai multe detalii despre programul de webinare pentru elevi pot fi citite AICI.

Pe lângă webinarii, UVT recomandă utilizarea Platformei YTM, dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara în scopul testării psiho-vocaționale și generării unor rapoarte cu privire la interesele, abilitățile și aptitudinile utilizatorilor, pentru orientarea spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, pe lângă posibilitatea testării, YTM pune la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara și informații despre programe și evenimente socio-culturale adresate elevilor și studenților. Prin intermediul acestei platforme, elevii își pot evalua personalitatea, aptitudinile și interesele profesionale, printr-un test de orientare vocațională. Raportul și recomandările rezultate în urma parcurgerii acestui test pot fi foarte utile în procesul de luare a unei decizii cu privire la studiile universitare pe care le vor urma în viitor.

De asemenea, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității de Vest din Timișoara pune la dispoziție servicii de consiliere individuală în carieră, utile elevilor sau altor aspiranți la studii universitare, propunând un suport practic pentru alegerea traseului educațional și profesional. În cadrul ședințelor de consiliere se discută aspecte ce țin de aptitudini, abilități, interese personale și profesionale, oferta educațională UVT și alte aspecte relevante, astfel încât beneficiarii să poată lua cea mai bună decizie privind propria carieră.

Programele destinate pregătirii elevilor din întreaga țară pentru examenul de bacalaureat au debutat săptămâna trecută la Universitatea de Vest din Timișoara. Este foarte important ca tinerii ce se pregătesc să intre în facultăți, în următorul an universitar, să-și găsească cele mai adecvate opțiuni, astfel că venim în sprijinul lor cu un pachet consistent de webinare, acompaniate cu servicii de consiliere individuală în carieră, adresate aspiranților la studii universitare. UVT este cea mai importantă universitate europeană din vestul României, oferind, așa cum se practică în multe universități de top europene, toate îndrumările și orientările necesare pentru alegerea unui traseu educațional și profesional adaptat la așteptările și trăsăturile candidaților. Le doresc elevilor din toată țara, înscriși în programele oferite de UVT, succes în pregătirea examenului de bacalaureat!”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.