Universitatea de Științe Agricole marchează vineri, 29 iulie, Ziua Cânepii, la Lovrin!

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Regele Mihai I al României” din Timișoara, în parteneriat cu Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Lovrin, va organiza, vineri, 29 iulie, evenimentul aflat la a II-a ediție „Ziua Cânepii – Cânepa, plantă cu utilizări multiple – 2022”.

Evenimentul reunește specialiști din domenii diverse, interesați de beneficiile și oportunitățile oferite de cultivarea și valorificarea cânepii industriale în România.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul Marinel Horablaga, director S.C.D.A. Lovrin, Valeriu Tabără, președintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şiseşti”, Imbrea Florinel, decan al Facultății de Agricultură din Timișoara, membri ai Clusterului Caneparo din care SCDA Lovrin face parte.

Vor fi abordate teme diverse, de la prezentarea condițiilor privind autorizarea cultivării cânepii, procesarea industrială a cânepii, până la utilizarea cânepii în medicină și farmacie și implicații în combaterea drogurilor.

Evenimentul se va desfășura în Sala de evenimente a S.C.D.A. Lovrin, începând cu ora 10.00, va include și o vizită în câmpurile de ameliorare ale Laboratorului de ameliorare a cânepii de la SCDA Lovrin.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.