Un nou regulament pentru bicicliştii din Timişoara! Proiectul este în dezbatere

Consilierii locali USR vor să deschidă centrul Timişoarei pentru biciclişti şi au pregătit în acest sens, un proiect de hotărâre.

Ana Munteanu, Ovidiu Merean și Dan Reșitnec, fost consilier local, au pregătit un nou regulament, care anuleayă, practice, Hotărârile care interic în prezent, folosirea oricăror mijloace de locomoție nemotorizată în zona centrală.

CITEŞTE ŞI: Consiliul Județean finanţează sportul timișean cu peste două milioane de lei!

Proiectul este în dezbatere pe site-ul Primăriei, iar în momentul în care va fi adoptat, efectul imediat va fi eliminarea amenzilor suplimentare codului rutier prevăzute în cele două HCL-uri și mutarea deciziei cu privire la traficul prin centrul orașului la Comisia de Circulație din Primăria Timișoara.

“Considerăm că spațiul public e al tuturor și ar trebui împărțit cât mai echitabil. Ca atare, pentru că majoritatea piețelor și străzilor din zona centrală o permit, propunem și acomodarea celor ce pedalează în acest spațiu, cu niște limite rezonabile.

Am prezentat variantele posibile la o întâlnire pe care consilierii noștri și oameni din aparatul executiv al Primăriei au avut-o aseară cu câțiva zeci de membri ai comunității bicicliștilor din oraș”, transmit iniţiatorii proiectului.

După aproape două ore de discuții, propunerile ce s-au conturat şi care vor ajunge în Comisia de Circulație sunt:

•    permiterea tranzitului zonei centrale la o viteză scăzută, de 5 sau 10 km/h și realizarea unor semnalizări în concordanță;

•    limitarea accesului în zonele aglomerate (Piața Operei și străzile Alba-Iulia, Vasile Alecsandri, Florimund de Mercy, precum și bucata din str. Eugeniu de Savoya delimitată de aceste două străzi din urmă) seara (între orele 18-22), exclusiv pe perioada vremii bune (lunile mai-septembrie); în restul timpului pedalatul cu viteză scăzută este și aici aplicabil.

CITEŞTE ŞI: Un nou val de căldură, în vestul ţării! Meteorologii au emis cod galben de caniculă. Vizat este şi Timişul

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.